Yön uutiset: lue mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: lue mitä tapahtui, kun nukuit

31.3.2018 6:07

YK:n pääsihteeri vaatii tutkintaa Gazan tapahtumista

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui yöllä Suomen aikaa Gazan väkivaltaisuuksien takia. Neuvosto ei päässyt sopuun yhteisestä lausunnosta Gazan väkivaltaisuuksista.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres vaati kuitenkin riippumattoman ja läpinäkyvän tutkinnan aloittamista perjantain väkivaltaisuuksista.

Ainakin 16 palestiinalaista kuoli perjantaina mielenosoituksessa Gazassa lähellä Israelin rajaa, kertoo Gazan terveysministeriö. Yli 1400 ihmisen arvioidaan loukkaantuneen.

Kyseessä on alueen verisin päivä sitten vuoden 2014. Lue lisää täältä.

Trump julistaa huhtikuun seksuaalisen ahdistelun vastaiseksi kuukaudeksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on julistanut huhtikuun seksuaalisen ahdistelun vastaiseksi kuukaudeksi. Teemakuukauden tarkoituksena on puuttua seksuaaliseen ahdisteluun ja lisätä ihmisten tietoisuutta seksuaalisesta ahdistelusta.

Trumpia itseään on toistuvasti syytetty seksuaalisesti epäasiallisesta käyttäytymisestä. Julkisuudessa ainakin 20 naista on väittänyt Trumpin joko seksuaalisesti häirinneen tai ahdistelleen heitä ennen kuin Trumpista tuli presidentti.

Valkoisen talon julkaisemassa julkilausumassa Trump sanoo muun muassa, että seksuaalirikokset ovat edelleen traagisen yleisiä yhteiskunnassa ja syylliset eivät usein joudu vastuuseen teoistaan. Lue lisää täältä.

Stephen Hawkingin hautajaistilaisuus järjestetään tänään

Brittifyysikko Stephen Hawkingin hautajaistilaisuus pidetään tänään Cambridgen yliopistolla sijaitsevassa kirkossa Britanniassa. Yksityistilaisuuteen on kutsuttu Hawkingin perhettä, ystäviä ja kollegoita.

Hawkingin maalliset jäännökset tuhkataan ja haudataan myöhemmin tänä vuonna Lontoon Westminster Abbeyyn kiitosjumalanpalveluksen yhteydessä. Arvostetun fyysikon viimeinen leposija sijaitsee toisten tieteen jättiläisten Isaac Newtonin ja Charles Darwinin hautojen lähellä.

Hawkin menehtyi 76-vuotiaana 14. maaliskuuta. Lue lisää täältä.

Paavi: Maailmaa kalvaa itsekkyys

Paavi Franciscus sanoo olevansa häpeissään siitä, että nuoremmat sukupolvet saavat perinnöksi maailman, joka on murtunut sotien ja erimielisyyksien takia. Paavi puhui pitkänäperjantaina Rooman Colosseumilla perinteisen ristisaaton lopuksi.

Paavin mukaan maailmaa kalvaa itsekkyys ja maailmasta on tullut paikka, jossa nuoret, sairaat ja vanhat on syrjäytetty.

Colosseumille kerääntyi noin 20000 ihmistä kuulemaan paavia ja rukoilemaan tämän kanssa. Colosseumilla uskotaan surmatun tuhansia kristittyjä antiikin Rooman aikana. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?