Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

28.3.2018 6:00

Kiina vahvisti Kim Jong-unin vierailun

Kiinan on vahvistanut Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin vierailleen Pekingissä viime päivinä. Maan valtiollinen media näytti kuvaa, jossa Kim vaimoineen kättelee Kiinan presidentin Xi Jinpingin ja tämän puolison kanssa.

Kimin mahdollista vierailua ehdittiin arvuutella jo lähipäivinä, kun Pohjois-Korean valtiollinen panssarijuna nähtiin Kiinassa.

Kiinalaismedian mukaan johtajat keskustelivat muun muassa Korean niemimaan ydinaseista ja Pohjois-Korean suhteista Yhdysvaltoihin. Lue lisää täältä.

Trumpin hallinto aikoo kysyä kansalaisuutta väestönlaskennassa

Yhdysvalloissa liittovaltio ja jotkut osavaltiot ovat ajautuneet riitaan suunnitelmista kysyä vuonna 2020 tehtävässä väestönlaskennassa ihmisten kansalaisuutta. Kerran kymmenessä vuodessa tehtävässä laskennassa ei olla kysytty kansalaisuutta vuoden 1950 jälkeen.

Vastustajien mukaan tarkoituksena on ajaa maahanmuuttajia pois päätöksenteossa, joka voisi auttaa republikaaneja tulevissa kongressivaaleissa. Kalifornian osavaltio on jo ehtinyt haastaa presidentti Donald Trumpin hallinnon oikeuteen suunnitelmasta. Lue lisää täältä.

Turussa kadoksissa ollut vanhus löytyi hyväkuntoisena

Turussa etsittiin kadoksissa ollutta muistisairasta vanhusta tiistaina. Poliisi tiedotti illalla ennen kello 23:a, että 81-vuotias oli löydetty hyväkuntoisena.

Poliisi kiitti kadonneen etsintään yleisöltä saamistaan havainnoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?