Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

22.3.2018 6:03

Mark Zuckerberg puhui Facebook-kohusta CNN:llä: ”Olen todella pahoillani”

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli CNN:n haastattelussa vain tunteja sen jälkeen, kun hän oli Facebook-päivityksessään ensi kertaa kommentoinut datayhtiö Cambridge Analytican massiivista Facebook-käyttäjiltä kerättyjen tietojen väärinkäyttöä.

– Tämä on valtava luottamuksen rikkomus. Olen todella pahoillani, että tällaista tapahtui. Meillä on vastuu ihmisten tietojen suojelemisesta, Zuckerberg sanoi CNN:llä.

Cambridge Analytican on kerrottu keränneen jopa 50 miljoonan Facebook-käyttäjän yksityiset tiedot ja käyttäneen niitä Donald Trumpin vuoden 2016 voitokkaan presidenttikampanjan tukena. Lue lisää täältä.

Korkea hotellirakennus paloi Dublinissa

Irlannissa Dublinin lentokentän lähellä paloi yöllä korkea hotellirakennus, kertoo brittimedia.

Rakennus on evakuoitu. Pelastuslaitoksen mukaan tiedossa ei ole, että palossa olisi tullut henkilövahinkoja. Hotellin ylimmät kerrokset olivat ilmiliekeissä. Lue lisää aiheesta täältä.

Katalonian syrjäytetty johtaja Puigdemont saapuu tänään Suomeen

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont saapuu tänään Suomeen.

Puigdemont tulee eduskunnan Katalonia-ystävyysryhmän vieraaksi ja pitää ajankohtaiskatsauksen Katalonian tilanteesta Pikkuparlamentin kansalaisinfossa iltapäivällä. Lue lisää täältä.

Katalonian määrä äänestää uudesta johtajasta tänään

Katalonian alueparlamentin on määrä äänestää tänään uudesta ehdokkaasta aluejohtajaksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Asiasta toimittajille myöhään keskiviikkona kertoneen alueparlamentin puhemies Roger Torrentin mukaan hän ehdottaa parlamentille, että ehdolle aluejohtajaksi valitaan Jordi Turull. Lue lisää täältä.

Washington Post: Kongressin neuvottelijat sopuun menoista USA:ssa –  hallinnon sulkeminen saatetaan välttää

Yhdysvalloissa vältyttäneen taas täpärästi hallinnon sulkemiselta. Washington Post kertoo, että asiasta perillä olevien virkamiesten mukaan kongressin neuvottelijat ovat päässeet sopuun 1,3 biljoonan dollarin menoista.

Yhdysvaltain hallinto sulkeutuu perjantaina, jos kongressi ei pääse sopuun budjetista ennen sitä. Lue lisää täältä.

Rivitalohuoneisto liekehti ”täyden palon vaiheessa” Espoossa

Espoon Tietäjäntiellä paloi rivitalohuoneisto myöhään keskiviikkoiltana. Pelastuslaitoksen mukaan yksi huoneisto oli ”täyden palon vaiheessa”. Viereiset huoneistot evakuoitiin. Rakennuksesta evakuoitiin yksi lapsiperhe ja yksi pariskunta.

Päivystävän palomestarin mukaan illalla näytti siltä, että henkilövahinkoja ei ole tullut. Lue lisää täältä.

Antti Raanta jatkaa ilmiömäisessä vedossa NHL:ssä

Keskiviikon NHL-kierroksella Antti Raanta oli jälleen vakuuttavassa vedossa, kun Arizona kaatoi kellarikerroksen klassikossa Buffalo Sabresin 4-1. Ottelun kakkostähdeksi valittu Raanta torjui ottelussa 29 kertaa.

Raanta on torjunut vuodenvaihteen jälkeen 22 ottelua torjuntaprosentilla 93,8, joka on koko sarjan toiseksi paras lukema yli kymmenen ottelua pelanneista maalivahdeista.

Yön tuloksia: Buffalo-Arizona 1-4 (1-2, 0-0, 0-2) A: Antti Raanta 29/30 torjuntaa, Pittsburgh-Montreal 5-3 (2-1, 1-2, 2-0) P: Olli Määttä 0+1, St. Louis-Boston 2-1 ja (0-1, 0-0, 1-0, 1-0), Calgary-Anaheim myöhemmin. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?