Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso mitä tapahtui kun nukuit

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

15.3.2018 6:03

Nordean pääkonttorimuutto yhtiökokouksen pureskeltavana

Nordean yhtiökokouksessa on tänään poikkeuksellista jännitettä. Yhtiökokouksessa Tukholmassa on pöydällä Nordean kotipaikan ja pääkonttorin siirto Suomeen. Siirto vaatii kahden kolmasosan enemmistön kokouksessa edustetuista äänistä. Ennakkoarviot ovat viime aikoina kallistuneet vahvemmin sen puoleen, että kotipaikan ja pääkonttorin siirto hyväksytään.

Nordean kotipaikkamuutoksen on tarkoitus tulla voimaan lokakuun alussa. Siirto edellyttää hyväksynnän yhtiökokouksessa ja tarvittavat hyväksynnät viranomaisilta.

Eduskunta ruotii tänään sopeutumiseläkkeen poistoa vaativaa kansalaisaloitetta

Eduskunta käy tänään lähetekeskustelun kansanedustajien sopeutumiseläkkeen poistoa vaativasta kansalaisaloitteesta. Kansalaisaloitteessa esitetään kaikkien kansanedustajien siirtämistä sopeutumisrahan piiriin.

Sopeutumisrahaa maksetaan kansanedustajille enintään kolme vuotta, kun taas sopeutumiseläkettä saa vanhuuseläkkeelle siirtymiseen asti.

Amnesty: Oppositioaktivisteihin kohdistuva häirintä on lisääntynyt Venäjän vaalien alla

Venäjällä oppositioaktivistien häirintä on lisääntynyt presidentinvaalien lähestyessä, sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Venäjän vaalien boikotointia ajavia aktivisteja kohtaan on tehty useita iskuja ja aktivisteja on vangittu umpimähkäisesti, järjestö sanoo tiedotteessa. Myös julkista kokoontumista on järjestön mukaan rajoitettu ja opposition vaikuttajia on pidätetty ja syytetty poliittisista rikkeistä.

Amnestyn mukaan kokoontumisten rajoittaminen, poliisin voimankäyttö, umpimähkäiset vangitsemiset ja epäoikeudenmukaiset oikeudenkäynnit rajoittavat ilmaisunvapautta ja kokoontumista Venäjällä.

Venäjän presidentinvaalit pidetään sunnuntaina.

Valkoinen talo jakaa Britannian näkemyksen Venäjän syyllisyydestä ex-agentin myrkytykseen

Yhdysvallat jakaa Britannian näkemyksen siitä, että Venäjä on syyllinen entisen kaksoisagentin myrkyttämiseen vahvalla hermomyrkyllä Britanniassa.

Valkoinen talo sanoo tiedotteessa, että Yhdysvallat seisoo lähimmän liittolaisensa Britannian tukena. Yhdysvallat pitää tiedotteen mukaan Britannian päätöstä venäläisdiplomaattien karkottamisesta oikeutettuna vastatoimena.

Valkoisen talon tiedotteesta kertoo muun muassa ABC News.

Sergei Skripal, entinen Venäjän tiedustelupalvelun eversti ja kaksoisagentti sekä hänen tyttärensä yritettiin murhata maaliskuun 4. päivä Novitshok-hermomyrkyllä, jota on valmistettu Venäjällä sotilaskäyttöön.

Järjestö: Syyrian armeija vallannut osia keskeisestä kaupungista Itä-Ghoutassa

Syyrian hallinnon joukot ovat vallanneet osia keskeisestä kapinallisten hallussa olevasta kaupungista Itä-Ghoutassa, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Järjestön mukaan hallituksen joukot pääsivät sisään Hammuriyehin kaupunkiin myöhään keskiviikkona.

Syyrian hallitus aloitti suurhyökkäyksen kapinallisten hallussa olevaan Itä-Ghoutaan helmikuussa.

Selkävaivoista kärsinyt Markkanen jättää Bullsin seuraavankin pelin väliin

Koripallon NBA:ssa pelaavaa Lauri Markkasta ei nähdä kentällä seuraavassakaan Chicago Bullsin pelissä. Asiasta uutisoivan Chicago Tribunen mukaan Markkanen ei matkusta joukkueensa kanssa Memphisiin, jossa Bulls kohtaa Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä Memphis Grizzliesin.

Suomalaispalloilija oli sivussa myös Bullsin edellisestä ottelusta selkävaivojen takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?