Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

4.3.2018 6:13

Tullimaksuilla uhitellut Trump uhkaa nyt Euroopan autonvalmistajia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkasi lauantaina lätkäistä lisää veroja Euroopasta tuotaville autoille, mikäli EU ryhtyy toimiin Yhdysvaltain kaavailemia alumiini- ja terästulleja vastaan.

Trump esitti uhkauksensa Twitterissä.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi perjantaina, että EU valmistelee vastatoimia Yhdysvaltain tullisuunnitelmien takia. Junckerin mukaan EU suunnittelee tuontitulleja yhdysvaltalaistuotteille, esimerkiksi Harley-Davidson-moottoripyörille, bourbon-viskille sekä Levi's-farkuille.

Trump on kertonut määräävänsä 25 ja 10 prosentin tuontitullit teräkselle ja alumiinille ensi viikolla. Lue lisää täältä.

Tarkkailujärjestö: Syyrian joukot hallitsevat kymmenesosaa Itä-Ghoutasta

Syyrian hallituksen joukot hallitsevat kymmentä prosenttia piiritetystä Itä-Ghoutasta, kertoo Syyrian sotaa seuraava tarkkailujärjestö Syrian Observatory for Human Rights. Syyrian hallituksen joukot etenivät lauantaina Itä-Ghoutassa kiivaiden pommitusten tukemina. Hallituksen joukot tukijoineen ovat edenneet tasaisesti jo torstaista saakka.

Kapinallisten mukaan hallituksen joukot käyttävät edetessään poltetun maan taktiikkaa ja tuhoavat kaiken.

Hallituksen joukkojen edetessä kymmenettuhannet siviilit ovat odottaneet turhaan ruokaa ja hätäaputarvikkeita piiritetyillä kapinallisalueilla. Lue lisää täältä.

Britannian pubeille lupa pitää ovensa auki tavallista myöhempään kuninkaallisten häiden aikaan

Britanniassa oluthuoneet saavat pitää ovensa auki normaalia myöhempään kuninkaallisten häiden aikaan, maan hallitus on päättänyt.

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen hääpäivänä britit voivat juhlia huurteisen äärellä pubeissa aina yhteen asti yöllä. Häitä vietetään 19. toukokuuta. Lue lisää täältä.

Saksan hallituksen synty ratkeaa tänään

Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen lähtö hallitukseen kristillisdemokraattien kanssa selviää tänään. Puolue asetti ratkaisun hallitusyhteistyöstä jäsenäänestykseen.

Kirjeäänestyksessä on yli 460 000 äänioikeutettua puolueen jäsentä. Useimmissa arvioissa enemmistön sosiaalidemokraateista odotetaan tukevan yhteistyötä liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraattien kanssa.

Saksassa on yritetty muodostaa uutta hallitusta viime syyskuun vaaleista saakka. Lue lisää täältä.

Nordean pankkipalveluissa tänään katkoja

Nordean pankkipalveluissa on katkoja aamuneljästä alkaen. Korttien pitäisi alkaa toimia puolenpäivän aikaan ja muiden palvelujen kello 16:n aikaan.

Palvelukatkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Verkko- ja mobiilipankit ovat poissa käytöstä.

Korttimaksamisessa kaupoissa ja kylmäasemilla voi ilmetä hitautta, eikä maksaminen välttämättä onnistu. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?