Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

Hope Hicks (oik.) eroaa tehtävästään Valkoisen talon lehdistöjohtajana. Taustalla tiedottaja Sarah Sanders.­

1.3.2018 6:37

Kova väite: KHL muutti oudosti pudotuspelien ohjelmaa Putinin kampanjatilaisuuksien vuoksi

Itä-Euroopan kiekkoliiga KHL siirtää sarjan kärkijoukkueiden Pietarin SKA:n ja Moskovan TsSKA:n pudotuspelien alkua.

Venäläismedioiden lähteiden mukaan syynä on sarjan suuren ystävän ja tukijan, presidentti Vladimir Putinin kampanjatilaisuus. Putin, 65, valmistautuu parhaillaan maaliskuussa käytäviin presidentinvaaleihin, joissa hän on jälleen selvääkin selvempi ennakkosuosikki. Lue lisää täältä.

Tavarataloketju Walmart nostaa aseiden oston ikärajaa Yhdysvalloissa

Jättimäinen alennustavarataloketju Walmart nostaa Yhdysvalloissa aseiden ja ampumatarvikkeiden ostoikärajaa. Uusi ikäraja on tästä eteenpäin 21. Lue lisää täältä.

Niemi torjui voiton Montrealille NHL-pelissä New York Islandersia vastaan – valittiin kirkkaimmaksi tähdeksi

Jääkiekon NHL:ssä Montrealin maalia vartioinut Antti Niemi valittiin kirkkaimmaksi tähdeksi ottelussa New York Islandersia vastaan. Niemi torjui 27 kertaa ja päästi selkänsä taa vain yhden kudin. Montreal vei lopulta kotijäällään voiton 3–1. Lue lisää täältä.

Leonardo DiCaprio ja Brad Pitt ensimmäistä kertaa yhdessä valkokankaalle – elokuvan aiheena Charles Mansonin murhakultti

Leonardo DiCaprio ja Brad Pitt ovat monella mittarilla nykyelokuvan kaksi suurinta miestähteä. Vaikka kumpikin on ollut supertähtisfäärissä 1990-luvun alusta lähtien, heitä ei ole nähty yhdessä kokoillan elokuvassa.

Elokuussa 2019 supernimien kohtaaminen toteutuu viimein – tarkalleen ottaen 9. elokuuta, jolloin tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun kulttijohtaja Charles Mansonin opetuslapset murhasivat Los Angelesissa raskaana olleen näyttelijä Sharon Taten ja neljä tämän ystävää.

Mansonin veriteosta kertovan elokuvan ohjaa Quentin Tarantino, joka on tunnettu paitsi nykyelokuvakerronnan pioneerina myös suurten tähtien ohjaajana. Sekä DiCaprio että Pitt ovat aiemminkin esiintyneet hänen elokuvissaan, Pitt Kunniattomissa paskiaisissa 2009 ja DiCaprio Django Unchained -elokuvassa 2012. Lue lisää täältä.

Sunny Car Centerin miljoonakorvauksia aletaan puida käräjillä tänään

Hämeenlinnaan 2010-luvun alussa kaavaillun Sunny Car Center -autokauppakeskusprojektin suurinta vahingonkorvausvaadetta aletaan käsitellä tänään käräjillä.

Konkurssiin vuonna 2015 menneen autokauppakeskuksen julkisselvittäjä vaatii yhtiön puuhamieheltä ja omistajalta Markku Ritaluomalta ja Hämeenlinnan kaupunkia yhtiön hallituksessa edustaneelta Iisakki Kiemungilta yhteisvastuullisesti noin kuuden miljoonan korvauksia. Yhteisvastuullisuus tarkoittaa tässä tapauksessa käytännössä sitä, että korvaukset peritään siltä, jolta ne voidaan periä. Lue lisää täältä.

Australialaisilta kerättiin 57 000 luvatonta asetta

Australialaiset ovat luovuttaneet viranomaisille 57 000 laitonta ampuma-asetta kolme kuukautta kestäneen armahduskampanjan aikana. Monet pois kerätyistä aseista olivat puoliautomaatti- tai automaattiaseita.

Viime heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana rekisteröimättömiä aseita sai Australiassa luovuttaa viranomaisille ilman pelkoa rangaistuksesta. Lue lisää täältä.

Uusia keinoja käyttävät tutkijat yrittävät selvittää maailman suurimman hain mysteeriä

Valashai ei nimestään ja valtavasta koostaan huolimatta ole valas, vaan maailman suurin hai ja samalla maailman suurin kala. Se on yksi vähiten tunnetuimmista valtamerissä elävistä eläinlajeista.

Valashaiden mysteeriä selvittävät tutkijat viettivät viime kesänä ja syksynä aikaa Galapagossaarilla sukeltaen niiden seurassa. ABC Newsin mukaan tutkijat käyttivät tekniikoita, joita valashaiden tutkimisessa ei ole aiemmin kokeiltu. Lue lisää täältä.

Kirkon tempauksesta nousi kohu Yhdysvalloissa: Pariskunnat toivat AR-15-kiväärinsä siunattaviksi seremoniaan

Vanhemmat saivat Washington Postin mukaan tällä viikolla erikoisen ilmoituksen Pennsylvaniassa Pocono Mountainsin alueella. Alakouluikäisten lasten vanhemmille kerrottiin lehden mukaan, että heidän lastensa oppitunnit siirretään muualle, sillä paikallinen kirkko järjesti keskiviikkona häiden kaltaiseen seremonian, johon pariskunnat saivat tuoda mukanaan AR-15 -kiväärejä siunattaviksi.

Kyseessä on sama kiväärimalli, jolla entinen oppilas surmasi 17 ihmistä floridalaisessa lukiossa kaksi viikkoa sitten. Samaisia kiväärejä on käytetty myös muissa aiemmin tapahtuneissa kouluammuskeluissa. Lue lisää täältä.

Hiihtokeskus suljettiin Britanniassa, koska maassa on liikaa lunta – ”Rinne ei luista tällaisella lumella”

Kentin kaupungissa kaakkoisessa Britanniassa sijaitseva hiihtokeskus on sulkenut ovensa, sillä maahan on satanut liikaa lunta.

Chathamin hiihto- ja laskettelukeskus on ilmoittanut avaavansa rinteensä, kun lumi on jälleen sulanut. Lue lisää täältä.

Lehdet: Trump suhtautumassa myönteisesti aselakien tiukennuksiin

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vaikutti suhtautuvan myötämielisesti aselakien tiukennuksiin tavatessaan lainsäätäjiä Valkoisessa talossa. Asiasta uutisoivat muun muassa CNN ja New York Times.

Trump tapasi keskiviikkona Yhdysvaltojen aikaa niin demokraatti- ja republikaaniedustajia. Hän sanoi, että Yhdysvallat tarvitsee aselakiuudistuksen. Presidentti mainitsi muun muassa aseiden pitämisen poissa mielenterveysongelmaisten käsistä, aseiden ostajien laajemmat taustatarkistukset sekä aseiden omistamisen ikärajojen tiukennukset. Lue lisää täältä.

Liikenneverkkotyöryhmä yksimielisenä: liikenneverkon rahoitustasoa nostettava

Liikenneverkon rahoitusta pohtinut parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti, että tie- ja rataverkon korjausvelan vähentämiseen tulisi osoittaa vuosittain vähintään 300 miljoonan euron lisärahoitus. Lue lisää täältä.

Valkoisessa talossa tuulee jälleen – viestintäjohtaja Hope Hicks eroaa

Presidentti Donald Trumpin luottohenkilöihin kuuluva viestintäjohtaja Hope Hicks on eronnut tehtävästään, kertoi Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders Reutersin mukaan myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Hicks, 29, on yksi Trumpin pitkäaikaisimmista avustajista. Sandersin mukaan Hicksin erolla ei ole yhteyttä siihen, että hän oli tiistaina kongressin kuultavana Venäjä-tutkintaan liittyen. Hicks sanoi kuulemisessa joutuneensa joskus turvautumaan valkoisiin valheisiin, mutta kiisti valehdelleensa mistään sellaisesta, joka liittyisi Venäjän sekaantumiseen vuoden 2016 presidentinvaaleihin. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?