Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

28.2.2018 6:14

Jauhekirje sairastutti useita

Yhdysvalloissa 11 ihmistä on sairastunut sen jälkeen, kun armeijan tukikohdassa Virginiassa Arlingtonin alueella avattiin tunnistamatonta ainetta sisältävä kirje. Asiasta kertoo Arlingtonin palolaitos Twitterissä. Palolaitoksen mukaan 11 ihmistä tuli huonovointisiksi kirjeen avaamisen jälkeen.

CNN:n mukaan korpraali, tykistön kersantti ja eversti kertoivat polttavasta tunteesta käsissä ja kasvoissa.

Yhdysvaltain merivoimat puolestaan kertoi sosiaalisessa mediassa, että tukikohdan rakennus evakuoitiin kirjeen takia. Merivoimien mukaan useat sotilaat ovat saaneet hoitoa. Lue lisää täältä.

Trumpin vävy Kushner menetti huippusalaisen turvaluokituksensa

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin vävy Jared Kushner on menettänyt turvaluokituksen, joka on taannut hänelle pääsyn Yhdysvaltain viranomaisten huippusalaiseksi luokittelemiin tietoihin, kertovat lähteet uutiskanava CNN:lle.

Lähdetietojen mukaan Kushner ja joukko Valkoisen talon muita avustajia ja neuvonantajia menettivät korkeimman turvaluokituksen viime viikolla. Lähdetietojen mukaan Kushnerilla ja muilla avustajilla on nyt pääsy vain salaiseksi luokiteltuihin tietoihin. Lue lisää täältä.

  Pohjois-Korean johtajien valehenkilöllisyydet paljastuivat

Uutistoimisto Reuters on julkaissut kuvat Pohjois-Korean johtajien Kim Jong-unin ja hänen vuonna 2011 kuolleen isänsä Kim Jong-ilin 1990-käyttämistä passeista. Kuvien perusteella Brasilian passit olisi myönnetty valenimillä Prahan suurlähetystössä.

Reutersin haastattelemien lähteiden mukaan Kimit olisivat käyttäneet vääriä passeja hakeakseen länsimaiden viisumeja. Lue lisää täältä.

Uutissuomalainen: Traktoriautojen 60 kilometrin maksiminopeus saa kannatusta päättäjiltä

Nopeusrajoitettujen autojen eli niin sanottujen traktoriautojen maksiminopeuden nostaminen 60 kilometriin tunnissa saa kannatusta eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäseniltä, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalainen tavoitti valiokunnan 17 jäsenestä 14, joista 13 vastasi kysymykseen sopivasta maksiminopeudesta alle 18-vuotiaiden käyttämille henkilöautoille. Vastanneista kahdeksan kannattaa 60 kilometrin nopeusrajoitusta ja kaksi 45 kilometrin nopeusrajoitusta. Osa vastaajista odottaa vielä asiantuntijalausuntoja ennen kantansa muodostamista.

Traktoriautoista kaavaillaan turvattomampina pidettyjen mopoautojen korvaajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?