Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 17.2.2018 5:41

Trump väisti aselakikysymykset vierailulla Floridan uhreja hoitavassa sairaalassa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump väisti aselakeja koskevat kysymykset vieraillessaan sairaalassa, jossa hoidetaan Floridan kouluampujan uhreja, kertoo CNN.

Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump vierailivat Broward Health North -sairaalassa aamuyöllä Suomen aikaa. Presidenttipari tahtoi Valkoisen talon mukaan kiittää sairaalahenkilökuntaa näiden henkiä pelastaneesta työstä.

Sairaalasta Trumpit jatkoivat tapaamaan paikallisia poliiseja.

Kouluampuminen on nostattanut jälleen kerran keskustelun Yhdysvaltain aselaeista. Lue lisää täältä.

CNN: Kalifornialaissenaattori tahtoo kiväärit pois alle 21-vuotiaiden käsistä

Yhdysvalloissa kalifornialainen demokraattisenaattori Dianne Feinstein aikoo esittää lakimuutosta, jolla kiväärien ostaminen kiellettäisiin alle 21-vuotiailta. Asiasta uutisoi CNN.

Feinstein on kehottanut republikaaniedustajia asettumaan lakiehdotuksen taakse.

Esityksen taustalla on Floridassa keskiviikkona tehty kouluampuminen, jossa kuoli 17 ihmistä. Epäilty 19-vuotias ampuja oli aseistautunut laillisesti ostetulla kiväärillä.

Floridan nykylainsäädännön mukaan alle 21-vuotiaat eivät voi ostaa käsiasetta, mutta kiväärejä voidaan myydä yli 18-vuotiaille.

Feinstein kutsuu lausunnossaan nykylakia vaaralliseksi ja järjettömäksi. Lue lisää täältä.

Lännen Media: Kansalaisuusarvioinnissa huomioidaan rikokset vähintään viiden vuoden ajalta

Maahanmuuttovirasto Migri on joulukuussa päivitetyssä sisäisessä ohjeessaan linjannut, että se ottaa kansalaisuusarvioinnissa huomioon hakijan rikokset vähintään viiden vuoden ajalta. Asiasta kertovan Lännen Median mukaan arvioinnin alarajana ovat rikokset, joista on tuomittu vähintään 30 päiväsakkoa.

Lännen Median mukaan linjaus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi rattijuopumus voi vaikeuttaa kansalaisuuden saamista. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta