Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

Floridan kouluampumisessa kuoli ainakin 17.

Opiskelijoita evakuoitiin Marjory Stoneman Douglasin lukiosta Floridassa.

15.2.2018 5:14

Ainakin 17 kuoli kouluampumisessa Floridassa

Yhdysvalloissa Floridassa tapahtuneessa kouluampumisessa on kuollut ainakin 17 ihmistä. Kuolonuhrien määrästä kertoi paikallispoliisi varhain tänään Suomen aikaa.

Ampuminen tapahtui Marjory Stoneman Douglas -yläkoulussa Parklandin kaupungissa eilen illalla Suomen aikaa.

Ampumisesta epäilty on 19-vuotias koulun ex-oppilas.

Epäilty saatiin ampumisen jälkeen kiinni koulun alueen ulkopuolelta. Hän on poliisin hallussa.

Leijonat aloittaa Saksa-ottelulla, Pyeongchangissa kiireinen suomalaispäivä

Miesten jääkiekkomaajoukkue pääsee Pyeongchangissa viimein tositoimiin, kun olympiaturnaus alkaa Saksan kohtaamisella. Ottelu alkaa Suomen aikaa jo kello 5.10.

Torstai on vilkkaimpia suomalaispäiviä olympiakisoissa, sillä Leijonien lisäksi naisten jääkiekkomaajoukkue kohtaa venäläisten olympiaurheilijoiden OAR:n, ja eri lajeihin osallistuu tusina yksilöurheilijaa.

Mitalitoiveita on taas ainakin naisten ampumahiihdossa ja naisten maastohiihdossa.

Uutissuomalainen: Työministeri Lindström haluaa Suomeen yhteiskuntasopimuksen

Työministeri Jari Lindström (sin.) haluaa Suomeen yhteiskuntasopimuksen, kertoo Uutissuomalainen.

Lindström moittii edeltäjäänsä Lauri Ihalaista (sd.) sitä, että tämä ei vienyt eteenpäin mitään uudistusta, jota työmarkkinajärjestöt eivät hyväksyneet.

Työllisyysaste on nostettava jopa 80 prosenttiin, jos hyvinvointiyhteiskunta halutaan pitää pystyssä ilman lisävelkaantumista, Lindström sanoo Uutissuomalaiselle.

Lindströmin mukaan on tehtävä yhteiskuntasopimus siitä, miten toimitaan. Hän perää puhumista isoista asioista, kuten yleissitovuudesta ja irtisanomissuojasta.

Savon Sanomat: EU-uudistus voi viedä nimitaulut porraskäytävistä

Taloyhtiöiden porraskäytävien nimitauluista saatetaan luopua, uutisoi Savon Sanomat.

Syynä on EU:n yleinen tietosuoja-asetus, jota sovelletaan jäsenvaltioissa sellaisenaan 25. toukokuusta alkaen. Silloin tulee pohdittavaksi, onko rappukäytävän nimilappu henkilörekisteri, sanoo apulaispäälakimies Kristel Pynnönen Kiinteistöliitosta. Linjausta asiasta ei vielä ole.

Muissa Euroopan maissa ei käytetä taloyhtiöiden porraskäytävänimitauluja.

WP: Senaattoriryhmä sopuun maahanmuutosta – senaatin määrä äänestää paketista torstaina

Yhdysvalloissa republikaaneista ja demokraateista koostuva ryhmä on päässyt sopuun maahanmuutosta, uutisoi Washington Post. Ryhmän aikaansaamassa ehdotuksessa 1,8 miljoonalle nuorelle siirtolaiselle myönnettäisiin virallinen asema ja Meksikon rajavalvontaan suunnattaisiin 25 miljardia dollaria seuraavan vuosikymmenen aikana.

Senaatin on määrä äänestää aikaansaadusta ehdotuksesta torstaina. Lisäksi senaatin on määrä samana päivänä äänestää republikaanisenaattori Chuck Grassleyn laatimasta maahanmuuttopaketista, jonka presidentti Donald Trump on kehottanut senaattia hyväksymään. Senaatin demokraatit ovat puolestaan ilmaisseet vastustavansa ehdotusta tiukasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?