Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

14.2.2018 6:44

Tanskan kuningattaren puoliso, prinssi Henrik on kuollut

Tanskan kuningattaren Margareeta II:n puoliso, prinssi Henrik on kuollut. Asiasta kertoo Tanskan kuningashuone verkkosivuillaan. Uutistoimisto Ritzaun mukaan hän kuoli tiistaina kello 23.18.

Prinssi Henrik oli 83-vuotias, hän oli syntynyt 11. kesäkuuta 1934.

Prinssi Henrik oli kärsinyt alkuvuodesta 2018 keuhkoinfektiosta. Hän sairasti myös dementiaa.

Tanskan kruununprinssi Frederikin isä Henrik oli ranskalaissyntyinen.

Luonteeltaan kulmikkaaksi kuvailtu Henrik oli vuonna 1967 solmimansa avioliiton alusta asti tyytymätön titteliinsä prinssipuoliso. Muutaman viime vuotensa ajan Henrik saikin käyttää virallista titteliä prinssi. Lue lisää täältä.

Turkin hyökkäys kurdeja vastaan Syyriassa puhuttaa Nato-maita

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) osallistuu tänään Naton puolustusministerikokouksen työillalliselle, jossa keskustellaan Naton ja EU:n tiivistyvästä yhteistyöstä. Illalliselle on kutsuttu mukaan myös Ruotsi ja EU.

Nato-kokous jatkuu torstaihin, mutta Suomi ja Ruotsi on kutsuttu mukaan vain tänään illalliselle.

Kulisseissa Nato-maita puhuttaa todennäköisesti Syyrian vaikea tilanne. Turkki on hyökännyt kurdeja vastaan maan pohjoisosissa, vaikka Yhdysvallat on tehnyt kurdijoukkojen kanssa yhteistyötä Isisin vastaisessa taistelussa. Lue lisää täältä.

Peetu Piiroinen jäi viimeiseksi lumikourufinaalissa

Suomalaislumilautailija Peetu Piiroinen jäi kauas kärjestä talviolympialaisissa miesten lumikourun eli halfpipen finaalissa.

Kaikki kolme Piiroisen finaalilaskua päättyivät kaatumiseen. Kolmannella ja viimeisellä laskullaan Piiroinen teki finaalin parhaat pisteensä, 13.50. Hän sijoittuu finaalissa viimeiselle sijalle eli sijalle 12.

Olympiakultaa vei Yhdysvaltain Shaun White. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?