Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

9.2.2018 5:55

CAS hylkäsi 47 venäläisen valituksen

Urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS on hylännyt 47 venäläisen talviolympialaisia koskevan valituksen. Kyseiset venäläiset olivat valittaneet CASille päätöksestä, jonka mukaan he eivät saa osallistua Pyeongchangin talvikisoihin.

CAS ilmoitti päätöksestään varhain perjantaina Suomen aikaa. Pyeongchangin talviolympialaisten avajaiset alkavat tänään Suomen aikaa kello 13.

Venäjä on suljettu joukkueena olympialaisista valtiojohtoisen dopingohjelman takia, mutta venäläisurheilijoita on osallistumassa kisoihin OAR-tunnuksen (venäläinen olympiaurheilija) alla. Lue lisää täältä.

Soini Yhdysvalloissa: Suomen arktinen osaaminen kiinnostaa

Yhdysvalloissa vieraileva ulkoministeri Timo Soini (sin.) kertoo, että Suomen arktinen osaaminen kiinnostaa yhdysvaltalaisia. Suomi on ollut toukokuusta alkaen Arktisen neuvoston puheenjohtaja, ja puheenjohtajakausi on ministerin mukaan sujunut hyvin.

Suomi pyrkii jakamaan osaamistaan muiden arktisten maiden käyttöön muun muassa lisäämällä ilmatieteellistä yhteistyötä arktisten maiden välillä. Myös suomalaisten jäänmurtajien myyminen ulkomaille kiinnostaisi. Lue lisää täältä.

Puolueet tuskin kaventavat liikenneverkon korjausvelkaa uusilla käyttäjämaksuilla

Eduskuntapuolueet tuskin esittävät laajoja tietulleja tai ruuhkamaksuja vastauksena liikenneverkon korjausvelan vähentämiseen ja väylien ylläpitämiseen. Vain vihreistä ja vasemmistoliitosta löytyy selkeää tukea käytöstä maksamiseen uusilla tavoilla.

Parlamentaarinen eli kaikkien eduskuntapuolueiden yhteinen työryhmä yrittää päästä helmikuun loppuun mennessä sopuun liikenneverkon tulevaisuuden rahoituksesta. Lue lisää täältä.

Tehyn valtuusto hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen

Tehyn valtuusto on hyväksynyt yksimielisesti kunta-alan neuvottelutuloksen, kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen Twitterissä.

Kunta-alalle saatiin torstai-iltana neuvottelutulos. Yleisen linjan mukainen sopimus nostaa tänä vuonna palkkoja 26 eurolla tai vähintään 1,25 prosenttia toukokuun alussa. Ensi vuoden alussa tulee paikallinen 1,2 prosentin suuruinen järjestelyerä ja ensi vuoden huhtikuussa vielä prosentin yleiskorotus.

Ammattiliitoista kerrottiin eilen, että kunta-alalla voimassa ollut ylityökielto ja vuoronvaihtokielto loppuvat niin pian kuin työt saadaan organisoitua uudelleen. Lue lisää täältä.

Saara Aallon ensimmäinen kappale-ehdokas euroviisuihin julki

Laulaja Saara Aallon ensimmäinen UMK18-kilpailukappale ja sen musiikkivideo on julkaistu. Aallon ensimmäisen kilpailukappaleen nimi on Monsters.

Tiedotteessa Aalto kiteyttää kappaleen ydinviestin, jonka mukaan Aalto ei anna pään sisäisten demonien tehdä päätöksiä, vaan hän tekee ne itse ja on vahva. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?