Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

6.2.2018 5:30

Pörssissä jyrkkä pudotus – Valkoinen talo sanoo USA:n taloustilanteen olevan ”poikkeuksellisen vahva”

Valkoisen talon mukaan taloustilanne on Yhdysvalloissa edelleen ”poikkeuksellisen vahva”, vaikka New Yorkin pörssi tuli maanantaina alas erittäin rajusti.

– Presidentin huomio on pitkän tähtäimen perusasioissa, joiden tilanne pysyy poikkeuksellisen vahvana – Yhdysvaltojen talouskasvu vahvistuu, työttömyysluvut ovat historiallisen alhaalla ja amerikkalaisten työntekijöiden palkat nousevat, tiedottaja Sarah Sanders kommentoi tiedotteessa. Lue lisää täältä.

Tokion pörssi syöksyy New Yorkin pörssin rajun laskun takia

Tokion pörssi on avannut syöksylaskussa. Tokion pörssin pääindeksi Nikkei 225 oli kaupankäynnin alussa pudonnut 4,16 prosentilla ja Topix-indeksi oli reilut 3,90 prosenttia pakkasella.

Tokion pörssin laskun taustalla on Yhdysvaltojen osakekurssien maanantainen raju pudotus. Lue lisää täältä.

Tiedustelukomitea puoltaa demokraattien FBI-muistion julkaisua Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen tiedustelukomitea on äänestänyt yksimielisesti demokraattien FBI-muistion julkaisemisen puolesta, kertoo muun muassa Washington Post ja New York Times.

Julkaisu vaatii vielä presidentti Donald Trumpin luvan. Demokraattien laatiman muistion on tarkoitus torjua väitteet siitä, että liittovaltion poliisi FBI johti harhaan tuomioistuinta, joka valvoo ulkovaltoihin kohdistuvaa tiedustelua ja siitä, että FBI ja oikeusministeriö olisivat käyttäneet väärin valtaansa. Lue lisää täältä.

Pariskunta ja koira pelastautuivat tulipalosta Hyvinkäällä

Iäkäs pariskunta ja koira pelastautuivat tulipalosta tiistain vastaisena yönä Hyvinkäällä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Ridasjärvelle kahden jälkeen, kun noin 40 neliön pyöröhirsimökki oli syttynyt palamaan toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Lue lisää täältä.

STT:n kysely: Yhä useampi sairaanhoitaja ottaa influenssarokotuksen

Sairaanhoitohenkilökunnasta yhä useampi rokotuttaa itsensä influenssaa vastaan. STT:n keräämät tiedot osoittavat, että sairaanhoitopiireissä henkilöstön rokotuskattavuus on noussut kauttaaltaan viime vuosina.

Vielä viisi vuotta sitten esimerkiksi Itä-Savon sairaanhoitopiirissä vain kolmannes henkilöstöstä otti kausi-influenssarokotuksen. Nyt vastaava luku on noin 70 prosenttia. Lue lisää täältä.

Frasier-sarjan tähti John Mahoney on kuollut

Muun muassa Frasier-sarjasta tuttu näyttelijä John Mahoney on kuollut 77-vuotiaana, kertoo TMZ-viihdesivusto.

Tiedottajan mukaan saattohoidossa ollut Mahoney nukkui pois sunnuntaina Chicagossa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?