Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 4.2.2018 5:17

Uma Thurman New York Timesille: Harvey Weinstein ahdisteli myös minua seksuaalisesti

Myös näyttelijä Uma Thurman kertoo joutuneensa tuottajamoguli Harvey Weinsteinin seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Thurman kertoo asiasta New York Timesille. Jo aiemmin kymmenet naiset ovat kertoneet Weinsteinin ahdistelleen heitä seksuaalisesti ja Weinsteiniä on syytetty myös raiskauksista.

Thurman kertoo lehden haastattelussa, että Weinstein kävi häneen käsiksi lontoolaisessa hotellissa 1990-luvulla.

Weinstein kiistää tiedottajansa välityksellä käsiksi käymisen. Hän kuitenkin myöntää tehneensä aloitteen, sillä hän kertomansa mukaan tulkitsi Thurmanin signaalit väärin. Lue lisää täältä.

Trump: FBI:sta tuli Trumpin vastaisten toimijoiden työkalu

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan julkaistusta FBI-muistiosta ilmenee, että liittovaltion poliisia FBI:ta ja FISA:a on käytetty vaikuttamiskeinona vuoden 2016 presidentinvaaleissa ja vaalien jälkipyykissä. FISA on tuomioistuin, joka valvoo ulkovaltoihin kohdistuvaa tiedustelutoimintaa.

Trump kirjoittaa Twitterissä, että FBI epäonnistui informoimaan FISA:a siitä, että demokraattien Hillary Clintonin kampanja oli rahoittanut tiettyjä asiakirjoja. Tällä Trump viitannee siihen, että muistion mukaan FBI käytti demokraattien rahoittamaa tutkimusta lähteenä saadakseen luvan tarkkailla Trumpin entistä kampanja-avustajaa.

Trumpin mukaan FBI:sta tuli työkalu Trumpin vastaisille poliittisille toimijoille. Lue lisää täältä.

Kalajoella miehen epäillään lyöneen toista miestä kirveellä päähän

Kalajoella miehen epäillään lyöneen toista miestä kirveellä päähän, kertoo Oulun poliisilaitos. Poliisin mukaan epäilty oli tullut toisen miehen asunnolle ja oli asunnon ulko-ovella lyönyt toista miestä kirveellä päähän. Välikohtaus tapahtui lauantai-iltana noin kello yhdentoista aikoihin.

Uhri vietiin ambulanssilla hoitoon, mutta alustavan tiedon mukaan uhrin vammat eivät ole vakavia.

Poliisi otti epäillyn kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta