Yön uutiset

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu:

USA:n senaatti äänestänee varhain maanantaiaamuna - ehdotus avaisi hallinnon rahahanat helmikuun alkupuolelle asti

Yhdysvaltojen senaatissa äänestetään todennäköisesti varhain maanantaiaamuna paikallista aikaa esityksestä, joka avaisi jälleen Yhdysvaltojen liittovaltion hallinnon. Washington Postin mukaan senaatin republikaanien ryhmänjohtajan Mitch McConnellin julkaisemassa esityksessä liittovaltion hallinnon toiminta voitaisiin rahoittaa 8. helmikuuta asti.

Yhdysvaltojen liittovaltion hallinto suljettiin lauantaina kello seitsemältä Suomen aikaa, sillä senaatti ei päässyt sopuun budjetista. Budjettivääntöä hiersivät etenkin kysymykset maahanmuutosta. Lue lisää täältä.

Tuhannet ottivat osaa naisten marsseille Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa kymmenet tuhannet ihmiset ovat ottaneet osaa naisten marsseille muun muassa Washingtonissa, New Yorkissa, Chicagossa ja Los Angelesissa. Marssien yhtenä tavoitteena on muun muassa saada lisää naisia päättäviin elimiin.

Tänä vuonna marsseihin on osallistunut huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin viime vuonna. Tuolloin kaduilla ympäri Yhdysvaltoja oli liikkeellä jopa neljä miljoonaa ihmistä. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kabulin hotellihyökkääjistä kaksi on kuollut

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa tapahtuneen hotellihyökkäyksen tekijöistä kaksi on kuollut, kertoo Afganistanin sisäministeriön tiedottaja.

Lauantaina yöllä neljä raskaasti aseistautunutta miestä tunkeutui Intercontinental-nimiseen hotelliin ja avasi tulen. He ampuivat sekä hotellin henkilökuntaa että asiakkaita. Miehet lisäksi sytyttivät rakennuksen palamaan.

Ministeriön mukaan osa hotellissa yöpyneistä on saatu pelastettua ja seitsemän haavoittunutta on viety sairaalaan. Lue lisää täältä.

Kymmenen ihmisen sanotaan kuolleen Turkin iskuissa Pohjois-Syyriaan

Turkin iskuissa Pohjois-Syyrian Afriniin on kuollut kymmenen ihmistä, kertoo kurdien YPG-joukkojen tiedottaja. Hänen mukaansa seitsemän kuolleista oli siviilejä ja yksi kuolonuhreista oli kahdeksanvuotias poika.

Aiemmin kurdien demokraattinen yhtenäisyyspuolue (PYD) ilmoitti, että 25 siviiliä olisi haavoittunut Turkin pommituksissa. Turkin mukaan kaikki uhrit ovat kurdien militanttijoukkojen jäseniä.

Turkki aloitti lauantaina sekä maaoperaation että ilmaiskut kurdien YPG-joukkoja vastaan Afrinissa. Lue lisää täältä.

Markkasen Bulls kukisti Atlanta Hawksin

Koripallon NBA:ssa suomalaispelaaja Lauri Markkasen Chicago Bulls on kukistanut Atlanta Hawksin pistein 113–97. Markkanen sai peliaikaa reilut 30 minuuttia. Pisteitä Markkanen keräsi 19 ja levypalloja neljä. Markkanen myös avusti yhtä koriin johtanutta heittoa.

Chicagon kovin pistemies oli Robin Lopez, joka sai 20 pistettä ja reilut 25 minuuttia peliaikaa. Markkanen keräsi joukkueelleen toiseksi eniten pisteitä. Lue lisää täältä.