Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

17.1.2018 5:45

Trumpin terveystiedot julki - lääkärin mukaan mielenterveyttä ei ole syytä epäillä

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump pysynee terveenä koko presidenttikautensa ajan, kertoi Valkoisen talon lääkäri Ronny Jackson tiedotustilaisuudessa, joka koski Trumpin terveystarkastuksen tuloksia.

Lääkärin mukaan hänellä ei ole syytä epäillä presidentin mielenterveyttä sen perusteella, että hän on seurannut presidenttiä päivittäin Valkoisessa talossa.

Lääkärin mukaan Trump itse vaati päästä kognitiiviseen testiin, jossa hän suoriutui "äärimmäisen hyvin".

Jackson keskusteli Trumpin kanssa myös liikunnasta ja ruokavaliosta.

– Realistinen painonpudotustavoite Trumpille on noin neljästä ja puolesta kilosta vajaaseen seitsemään kiloon, Jackson sanoo.

Lue lisää täältä.

YK: Jemenin sodassa kuollut tai haavoittunut tuhansia lapsia, satojatuhansia kärsii aliravitsemuksesta

Jemenin sodassa on kuollut tai haavoittunut yli 5000 lasta, kertoo YK:n lastenjärjestö Unicef. Lisäksi noin 400000 lasta kärsii vakavasta aliravitsemuksesta.

Unicef kertoi tiistaina Jemenin pääkaupungissa Sanaassa julkistamassaan raportissa muun muassa myös, että lähes kaksi miljoonaa jemeniläislasta ei ole koulussa. Heistä neljännes on ollut poissa koulusta siitä lähtien, kun Jemenin konflikti kiihtyi Saudi-Arabian johtaman liittouman ryhtyessä tukemaan hallitusta keväällä 2015.

Jemenissä sotivat hallitus ja huthikapinalliset. YK:n mukaan Jemenissä on käynnissä maailman pahin humanitaarinen katastrofi. Lue lisää täältä.

  EU-parlamentti äänestää tänään, mistä biopolttoaineita kannattaa valmistaa

Euroopan parlamentissa ratkotaan tänään, mistä puun raaka-aineista kehittyneitä biopolttoaineita valmistetaan ja miten markkinat kehittyvät ensi vuosikymmenellä. Parlamentti päättää tänään kantansa uusiutuvan energian pakettiin.

Suomen kannalta kiinnostava kysymys on muun muassa se, lasketaanko mäntyöljystä valmistettu biodiesel uuden sukupolven biopolttoaineeksi. Toinen yhtä tärkeä kysymys on, saako runkopuita ja kantoja käyttää energiaksi. Lue lisää täältä.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa tänään. Äänestää voi muun muassa eri virastoissa, kirjastoissa ja postikonttoreissa. Mukana on oltava jokin henkilötodistus, ja äänestää voi missä tahansa ennakkopaikassa.

Äänestyspisteitä on satoja eri puolilla maata. Ennakkoäänestys päättyy ensi viikon tiistaina ja varsinainen vaalipäivä on tammikuun viimeisenä sunnuntaina. Mahdollinen toinen kierros järjestetään helmikuun 11. päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?