Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

16.1.2018 5:12

Kaliforniassa pariskunnan epäillään pitäneen lapsiaan vangittuna kotonaan, osa kahleissa kiinni

Yhdysvalloissa Kaliforniassa poliisi on pidättänyt pariskunnan, jonka epäillään pitäneen kolmeatoista lastaan vangittuna kotonaan. Kun viranomaiset löysivät lapset, he olivat kaikki nälkiintyneitä. Osa lapsista oli lisäksi kahlittu kettinkien ja lukkojen avulla sänkyihinsä kiinni pimeään huoneeseen.

Tilanne paljastui viranomaisille, kun yksi lapsista, 17-vuotias tyttö, pääsi pakoon ja soitti poliisille.

Uhreista nuorimman arvellaan olevan 2-vuotias ja vanhimman 29-vuotias. Lue lisää täältä.

Trumpin mukaan demokraattisenaattori Durbin pilasi DACA-sopimuksen

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan demokraattisenaattori Dick Durbin vääristeli sitä, mitä Trump sanoi DACA-suojeluohjelmaa käsitelleessä kokouksessa. Asiaa Twitterissä kommentoineen Trumpin mukaan sopimuksia ei voida tehdä ilman luottamusta. Durbin, jota Trump kutsuu tviitissään nimellä "Dicky Durbin" pilasi Trumpin mukaan sopimuksen DACA-suojeluohjelmasta ja satuttaa Yhdysvaltain armeijaa.

Durbin sanoi viime viikolla Trumpin käyttäneen "rasistista" kieltä ja ilmausta "persläpi" Valkoisessa talossa järjestetyssä maahanmuuttoa koskevassa kokouksessa. Lue lisää täältä.

Telivoimistelutähti syyttää USA:n maajoukkueen ex-lääkäriä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen telinevoimistelutähti Simone Biles syyttää Yhdysvaltain maajoukkueen entistä lääkäriä Larry Nassaria seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 20-vuotias Biles kertoi asiasta maanantaina Twitterissä.

Moni muukin voimistelija on aiemmin syyttänyt Nassaria seksuaalisesta ahdistelusta.

54-vuotias Nassar tuomittiin viime kuussa 60 vuodeksi vankilaan lapsipornorikoksen takia. BBC:n mukaan Nassarille ollaan myös lukemassa tuomiot tässä kuussa kahdessa erillisessä oikeusjutussa, joissa molemmissa hän on myöntänyt ahdistelleensa voimistelijoita. Lue lisää täältä.

  Bulls voitti kotikentällään pelatun ottelun – Markkanen rikkoi ennätyksen

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen Chicago Bulls on voittanut Miami Heatin. Kotikentällä pelannut Bulls nujersi Heatin pistein 119–111.

Markkanen sai peliaikaa reilut 30 minuuttia. Pisteitä suomalaispelaajalle kertyi 17, ja hän nappasi yhdeksän levypalloa.

Chicago Bulls kertoo Twitterissä, että Markkanen rikkoi ottelun aikana myös ennätyksen. Hän teki sadannen kolmen pisteen heittonsa nopeammin kuin kukaan muu pelaaja NBA:n historiassa. Lue lisää täältä.

Carolinan Sebastian Aholla aivotärähdys, sivussa otteluista toistaiseksi

NHL-joukkue Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aholla on diagnosoitu aivotärähdys ja alavartalovamma, kertoo Carolina Hurricanes Twitterissä. Vammojen takia Aho on otteluista sivussa toistaiseksi.

Aho sai sunnuntaina Calgarya vastaan pelatussa ottelussa tällin päähänsä ja jalkaansa, kun Calgaryn Mark Giordano taklasi häntä rajusti kolmannen erän alkupuolella. Aho vietiin tilanteen jälkeen pois jäältä, ja Giordano passitettiin suihkuun.

Aho joutui myös reilu viikko sitten jättämään Boston Bruinsia vastaan pelatun ottelun kesken, kun Bostonin pelaajan ja Ahon luistimet sotkeentuivat yhteen ja Aho kaatui. Pelin jälkeen Ahon kerrottiin kärsivän alavartalovammasta. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?