Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 9.1.2018 5:30

Koreoiden väliset neuvottelut alkoivat rajalla

Pohjois-Korea ja Etelä-Korea ovat aloittaneet ensimmäiset viralliset neuvottelunsa yli kahteen vuoteen.

Maailman johtajat seuraavat tarkalla silmällä tapaamista, joka pidetään maiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Neuvottelut käynnistyivät kolmikerroksisessa Rauhan talossa aamukymmeneltä paikallista aikaa. Lue lisää täältä.

Valkoinen talo: Trumpin henkistä tilaa ei arvioida terveystarkastuksessa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin henkistä tilaa ei arvioida presidentin terveystarkastuksessa, sanoo Valkoinen talo.

Yhdysvaltalaisviestimet ovat tiedustelleet useaan otteeseen Trumpin mahdollisesta psykiatrisesta arviosta Valkoisen talon edustajilta. Tiedottaja Hogan Gidley vastasi kysymykseen lopulta maanantaina lyhyesti kieltävästi ja lisäsi, että Trump on "terävä kuin partaveitsi". Lue lisää täältä.

Britannian opetusministeri eroaa – tarjottu uusi pesti ei kelvannut

Britanniassa pääministeri Theresa Mayn yritys uudelleenjakaa hallituksensa ministerisalkkuja on kokenut kolauksen entisen opetusministerin kieltäydyttyä vaihtamasta salkkuaan.

Britannian opetusministeri Justine Greening ilmoitti eroavansa hallituksesta. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Bloomberg. Lue lisää täältä.

Yksi kuollut turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien yhteenotoissa Tunisiassa

Yksi ihminen on kuollut turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien välisissä yhteenotoissa Tunisiassa.

Protestit hintojen nousua ja veronkorotuksia vastaan ovat levinneet maassa viime päivien aikana. Lue lisää täältä.

Tasa-arvoiset avioliittoluvat voimaan Australiassa – keskiyöllä juhlittiin useita häitä

Australiassa juhlittiin keskiyöllä useiden samaa sukupuolta olevien parien häitä, kun ensimmäinen virallinen vihkipäivä tasa-arvoisen avioliittolain puitteissa koitti.

Vihkiluvan saaminen kestää kuukauden, joten tiistaina avioon pääsivät ensimmäisten joukossa heti lakimuutoksen voimaantultua lupaa hakeneet parit. Lue lisää täältä.

Bill Clinton vaatii Myanmarissa kiinniotettujen toimittajien välitöntä vapauttamista

Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton vaatii Myanmarissa kiinniotettujen uutistoimisto Reutersin toimittajien välitöntä vapauttamista.

– Vapaa lehdistö on kriittinen asia vapaassa yhteiskunnassa – toimittajien pidättäminen ei ole hyväksyttävää missään. Myanmarissa kiinniotetut Reutersin toimittajat pitää vapauttaa välittömästi, Clinton kirjoitti Twitterissä. Lue lisää täältä.

Gwyneth Paltrow kihloihin suosikkisarjan luojan kanssa

Näyttelijä Gwyneth Paltrow on mennyt kihloihin huippusuositun Glee-tv-sarjan luojana tunnetun Brad Falchukin kanssa.

Paltrow tapasi Falchukin Gleen kuvauksissa – pian sen jälkeen, kun hän oli eronnut Coldplay-yhtyeen Chris Martinista vuonna 2014. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta