Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

Kuvituskuva
Julkaistu: 8.1.2018 6:13

Golden Globe -gaalan tähdet astelivat punaiselle matolle mustissa

Elokuva-alan silmäätekevät ovat astelleet Golden Globe -gaalan punaiselle matolle mustissa.

Mustalla juhlavaatetuksella on tarkoitus osoittaa tukea seksuaalisen häirinnän uhreille. Pukeutumisprotestin aloitti satojen Hollywoodin naisvaikuttajien Time's Up -liike, joka tahtoo kitkeä häirinnän alalta.

Gaalaan mustassa saapuivat muun muassa näyttelijät Meryl Streep, Catherine Zeta-Jones, Debra Messing, Natalie Portman ja Christina Hendricks. Miesnäyttelijät ovat osoittaneet tukeaan häirinnänvastaiselle liikkeelle muun muassa rintapielipinssein.

Golden Globe -palkinnot jaetaan vuosittain elokuvan ja television parhaimmistolle. Lue lisää täältä.

Aku-myrsky riehuu edelleen

Ilmatieteen laitos varoittaa kovasta tuulesta merialueilla sekä Pohjois-Suomessa. Maalla tuulivaroitus on voimassa Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella. Lännen ja luoteen välinen tuuli on Ilmatieteen laitoksen mukaan näillä alueilla voimakasta iltapäivällä ja illalla. Tuuli puhaltaa puuskissa jopa 20 metriä sekunnissa.

Tuuli voi Ilmatieteen laitoksen mukaan kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja.

Aku-myrskyn tuulet piiskasivat jo eilen länsirannikkoa aiheuttaen sähkökatkoja.

Puoli kuuden aikaan aamulla koko maassa oli noin 2800 taloutta vailla sähköjä. Katkoja on Etelä- ja Länsi-Suomessa Aku-myrskyn vaikutusalueella sekä Kainuussa, missä tykkylumi on katkonut sähkölinjoja. Lue lisää täältä.

Hotellin keittiössä syttyi tulipalo

Palo syttyi Sokos Hotel Tahkon keittiössä alkuyöstä ja hotellin käytäville levisi savua. Pelastuslaitoksen mukaan hotellin vastaanoton henkilökunta aloitti automaattisen palohälytyksen jälkeen heti asukkaiden evakuoimisen. Kaikki 54 hotellin asiakasta oli saatu ulos jo siinä vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Pelastuslaitos sammutti palon. Palotuhot rajoittuivat hotellin keittiöön, mutta muualle rakennukseen tuli jonkin verran savuvaurioita. Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta