Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

2.1.2018 5:18

Carmen-myrsky pieksee Ranskaa

Ranskassa Carmen-talvimyrsky on aiheuttanut tuhoja ja jättänyt kymmenettuhannet taloudet ilman sähköä maan läsiosassa ja rannikkoseudulla. Paikallisen median julkaisemista kuvista näkee, kuinka tuuli on katkaissut suuren tuulivoimalan ja lennättänyt kookkaan kattorakennelman keskelle moottoritietä. Lue lisää täältä.

Isis on menettänyt lähes kaikki alueensa

Irakin ja Syyrian alueille ”kalifaattiaan” rakentanut ääri-islamilainen Isis-järjestö on menettänyt 98 prosenttia alueistaan, kertoo järjestön vastaisen kansainvälisen liittouman johtaja. Tappioista huolimatta järjestö on johtajan mukaan edelleen vaarallinen. Amerikkalaisen CNBC-kanavan haastattelemat asiantuntijat jopa uskovat, että terrori-iskujen määrä maailmalla tulee kasvamaan vuonna 2018. Lue lisää täältä.

EU vaatii oikeutta rauhanomaiseen mielenosoittamiseen ja ilmaisunvapauteen Iranissa

EU on vaatinut, että Iran takaa ihmisten oikeuden osoittaa mieltään Iranissa. EU:n ulkoministerin Federica Mogherinin edustaja sanoo tiedotteessa, että EU on ollut yhteyksissä Iranin viranomaisiin ja että EU odottaa, että oikeus rauhanomaiseen mielenilmaisuun ja ilmaisunvapauteen taataan.

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset eri puolilla Irania jatkuivat maanantaina jo viidettä päivää. Mielenosoitukset alkoivat Mashhadin kaupungissa kasvavien elinkustannusten vastustamisesta, mutta kääntyivät pian koko islamilaisen hallinnon vastaisiksi ja levisivät ympäri maata. Lue lisää täältä.

Voimakkaan tuulen uskotaan vaikuttaneen Costa Rican lentokoneturmaan

Costa Rican sunnuntaiseen lentokoneturmaan uskotaan vaikuttaneen kova tuuli, sanovat viranomaiset ja silminnäkijät. Costa Rican ilmailuviranomaisen mukaan turmakoneen lentäjä oli aiemmin sunnuntaina joutunut keskeyttämään laskeutumisen Punta Islita -rantakaupunkiin tuulenpuuskien takia. Sunnuntain sääoloja uutistoimisto AFP:lle kommentoineen paikallisen asukkaan mukaan tuuli oli erittäin voimakas alueella.

12 ihmistä kuoli, kun pieni matkustajakone syöksyi sunnuntaina maahan pian noustuaan Punta Islitasta. Surmansa sai 10 yhdysvaltalaista ja kaksi paikallista lentokoneen miehistön jäsentä. Lue lisää täältä.

Ainakin yhdeksän kuoli vankilamellakassa Brasiliassa

Brasiliassa ainakin yhdeksän ihmistä kuoli ja useita loukkaantui vankilamellakassa maanantaina, raportoi paikallismedia. Mediatietojen mukaan mellakan yhteydessä myös pakeni yli 100 vankia, joista noin 30 on jo saatu kiinni.

Mellakka sai alkunsa paikallista aikaa pian puolenpäivän jälkeen, kun joukko vankeja tunkeutui kilpailevan jengin tiloihin. Nyt jo ohi olevan mellakan yhteydessä syttyi tulipalo.

Tapaus sattui maan keskiosassa sijaitsevassa Goiasin osavaltiossa. Myös pohjoisessa sijaitsevassa Amazonasin osavaltiossa pakeni maanantaina kymmenen vankia. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?