Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

29.12.2017 6:01

Trump ärähti Kiinalle Pohjois-Koreasta: ”Jäivät kiinni rysän päältä”

Öljyn myyntiä Pohjois-Koreaan on voimakkaasti rajoitettu YK:n päätöslauselmilla.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvosteli torstaina Kiinaa piittaamattomuudesta Pohjois-Korean öljypakotteissa. Trumpin mukaan kriisiin on vaikeaa saada rauhanomaista ratkaisua, jos moinen jatkuu.

– Jäivät kiinni rysän päältä. Olen erittäin pettynyt siitä, että Kiina antaa öljyn virrata Pohjois-Koreaan. Kriisiin ei koskaan saada rauhanomaista ratkaisua, jos tämän annetaan jatkua, Trump tviittasi. Lue lisää täältä.

KSML: Ministeriö valmistelee poliisien lisäämistä uuden alkoholialain myötä

Sisäministeriössä on aloitettu valmistelu poliisien määrän lisäämiseksi uuden alkoholilain takia, kertoo Keskisuomalainen. Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan hallituksen esityksessä vaikutusarviot on laskettu ja niiden mukaisesti hän perustelee sisäministeriön tulevaa budjettiesitystä.

Sisäministeriössä on jo arvioitu, että poliisiresurssia tulisi kasvattaa kasvavien alkoholihaittojen takia noin 170 henkilötyövuodella. Ministeriö perustaa arvionsa siihen, että alkoholin saatavuuden laajeneminen lisää kulutusta ja siirtää juomista koteihin ja kaduille. Lue lisää täältä.

Noin 10  000 yhä sähköttä Itä-Suomessa – korjausurakka saattaa venyä ensi vuoden puolelle

Noin 10 000 kotitaloutta on yhä sähköttä itäisessä Suomessa. Eniten sähköttömiä talouksia on Energiateollisuuden häiriökartan mukaan Pohjois-Karjalan ja Kainuun alueilla. Kaikkiaan sähkökatkoja esiintyy 29 kunnassa Elenian, Järvi-Suomen Energian, Loiste Sähköverkon ja PKS Sähkönsiirron verkoissa.

Sähkökatkoja on aiheuttanut tykkylumi, joka taivutti puiden runkoja ja oksia sähköjohdoille. Kaikkiaan korjausurakka saattaa sähköyhtiöiden arvioiden mukaan venyä ensi vuoden puolelle. Lue lisää täältä.

Ruotsalaislehti ihastelee suomalaisia eliittisotilaita: ”He puhuvat kaikki ruotsia”

Ruotsalaislehti Aftonbladet vieraili Raaseporissa tapaamassa suomalaisia rannikkojääkäreitä. ”Joukko-osasto on Kustaa II Adolfin perustama, heidän lippunsa on sinikeltainen ja kaikki puhuvat ruotsia – mutta he eivät ole ruotsalaisia”, lehti kirjoittaa.

Lehti kehuu rannikkojääkäreitä eliittijoukoksi, joka harjoittelee kovaa ja pystyy vaativiin tehtäviin. Aftonbladet pääsi myös tutustumaan merivoimien uuteen taistelualukseen. Lue lisää täältä.

Lastenvaunut liekeissä, porraskäytävä täynnä savua Vantaalla – ensihoitaja sammutti palon

Lastenvaunut paloivat kerrostalon porraskäytävässä Vantaalla myöhään torstai-iltana. Kaksi savulle altistunutta asukasta kuljetettiin sairaalaan.

Hätäilmoituksia tuli useista talon huoneistosta. Ilmoitusten mukaan porraskäytävä oli täynnä savua. Paikalle ensimmäisenä ehtineen ambulanssin ensihoitaja teki alkusammutuksen jauhesammuttimella, mikä sammuttikin palon. Lue lisää täältä.

Ainakin 15 ihmistä kuollut tulipalossa Intiassa

Intiassa Mumbaissa ainakin 15 ihmistä on saanut surmansa ostos- ja ravintolakeskuksen rajussa palossa, kertovat paikallisviranomaiset. Lisäksi useita ihmisiä on loukkaantunut. Palo syttyi aamuyöllä perjantaina paikallista aikaa.

Kamala Mills -keskuksessa oli ravintoloiden ja kauppojen ohella ainakin uutiskanavien toimitiloja. Alueella on myös hotelleja. Lue lisää täältä.

Ainakin 12 ihmistä kuollut rakennuspalossa New Yorkissa

Kuolonurien määrän pelätään nousevan.

New Yorkin Bronxissa ainakin 12 ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut useita asuntoja sisältäneen rakennuksen palossa. Kuolonuhrien määrästä kertoo New Yorkin pormestari Bill de Blasio.

De Blasion mukaan kuolonuhrien joukossa oli yksivuotias lapsi. NBC Newsin mukaan paloa saapui sammuttamaan noin 170 palomiestä. Lue lisää täältä.

Suurkaupungit kiristävät turvatoimiaan uudenvuoden juhlien lähestyessä

Maailman suurkaupungit kiristävät turvatoimiaan uudenvuoden juhlinnan ajaksi.

Poliisipartioita, tiesulkuja ja muita turvatoimia lisätään keskeisille juhlapaikoille eri puolilla maailmaa. Turvatoimia kiristämällä varaudutaan muun muassa mahdollisiin terrori-iskuihin. Ainakin New Yorkissa, Sydneyssä ja Lontoossa aseistettuja poliiseja partioi uutenavuotena tavallista enemmän. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?