Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

28.12.2017 5:53

Kysely: Amerikkalaiset ihailevat eniten Barack Obamaa ja Hillary Clintonia

Yhdysvaltain ex-presidentti Barack Obama ja ex-ulkoministeri Hillary Clinton herättävät eniten ihailua yhdysvaltalaisten keskuudessa, ilmenee tuoreesta mielipidekyselystä.

Obama nousi kyselyssä Yhdysvaltain ihailluimmaksi mieheksi ja Clinton ihailluimmaksi naiseksi. Jättiyllätys tulos ei ollut, sillä Obama on pitänyt saman kyselyn ykköspaikkaa jo kymmenen ja Clinton 16 vuotta. Lue lisää aiheesta täältä.

Nasan hurja suunnitelma tähtää kohti toista aurinkokuntaa vuonna 2069

Nasan hurja suunnitelma tavoittelee pääsyä toiseen aurinkokuntaan. Esteenä on vielä yksi iso ongelma, mutta tehtävä olisi tarkoitus toteuttaa ensimmäisen Kuu-lennon 100-vuotisjuhlan aikoihin.

Nasan kerrotaan tavoittelevan päästyä toiseen aurinkokuntaan. Kohde on Alfa Kentauri, joka on meitä lähimpänä oleva vieras tähtijärjestelmä. Se sijaitsee ”vain” 4,36 valovuoden päässä. Mutta juuri tämä on iso ongelma: Nasa myöntää, että tehtävään vaadittavaa teknologiaa ei ole vielä olemassa. Lue lisää aiheesta täältä.

Amerikkalaislaulaja syyttää Trumpin ex-kampanjapäällikköä seksuaalisesta häirinnästä

Amerikkalaislaulaja syyttää presidentti Donald Trumpin entistä kampanjapäällikköä Corey Lewandowskia seksuaalisesta häirinnästä.

Laulaja Joy Villa sanoo, että Lewandowski läpsäisi häntä kahdesti takamukselle viime kuussa Washingtonissa järjestetyssä tapahtumassa.

Villa kertoo amerikkalaismedialle puhuneensa asiasta poliisille jouluaattona sen jälkeen, kun hänen ystävänsä olivat rohkaisseet häntä siihen. Lewandowski ei ole kommentoinut asiaa. Lue lisää aiheesta täältä.

Guardian: Steve Bannon ei tue "mini-Trumpia" Wisconsinin kongressiedustajaksi

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen strategiapäällikkö Steve Bannon ei tue "mini-Trumpia" Wisconsinin kongressiedustajaksi, kertoo Guardian lähdetietoihinsa viitaten.

Niin sanottu mini-Trump eli Paul Nehlen ei saa tuekseen myöskään kyseenalaisesta maineestaan tunnettua Breitbart-julkaisua, jonka johdossa Bannon toimii. Lue lisää aiheesta täältä.

Näin palkansaajien verotus muuttuu ensi vuonna

Valtiovarainministeriö arvioi, että palkkatulojen verotuksen pitäisi pysyä ennallaan ensi vuonna. Verotuksen rakenteeseen tulee kuitenkin muutoksia.

Ansiotulojen verotukseen tehdään indeksitarkistus kaikilla tulotasoilla ja työn verotusta kevennetään kaikissa tuloluokissa. Palkansaajamaksujen korotukset ja yleinen ansiotason nousu syövät kuitenkin tuloverojen supistumisen hyödyt palkansaajien kannalta. Lue lisää aiheesta täältä.

Presidentin allekirjoitus lähettää tänään olutrekat kohti kauppoja

Presidentti Sauli Niinistön on määrä vahvistaa tänään iltapäivällä uusi alkoholilaki.

Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholijuomien valmistajat ja tukkumyyjät voivat lain vahvistamisen jälkeen toimittaa uuden lain sallimia hieman vahvempia oluita ja muita juomia kauppoihin. Asiakkaille esimerkiksi niin sanottua nelosolutta ja Alkon tällä hetkellä myymää lonkeroa saa myydä vasta vuoden vaihduttua. Lue lisää aiheesta täältä.

Suurin osa pankkikonttoreista pysyy tänään ja huomenna kiinni

Suljetut pankit ovat pääosin auki seuraavan kerran vasta tiistaina 2. tammikuuta .

Rahoitusalan työnseisaus sulkee suurimman osan pankkikonttoreista ja pankkien puhelinpalveluista tänään ja huomenna. Eri palveluissa voi olla myös viiveitä, ruuhkaa ja häiriöitä. Lue lisää aiheesta täältä.

Bulls voitti – Markkaselle 12 pistettä

Koripallon NBA:ssa Chicago Bulls on voittanut New York Knicksin pistein 92–87.

Bullsin suomalaiskoripalloilija Lauri Markkanen sai ottelussa 12 pistettä ja otti kaksi levypalloa. Hän sai peliaikaa hieman yli 28 minuuttia. Lue lisää aiheesta täältä.

Carolina voitti suomalaisten maaleilla

Jääkiekon NHL:ssä suomalaispelaajat vastasivat Carolinan maaleista ottelussa Montrealia vastaan.

Carolina voitti Montrealin 3–1-maalein. Pelin avausmaalin teki Teuvo Teräväinen ottelun ensimmäisessä erässä. Carolinan Sebastian Aho teki ottelun kolmannessa erässä puolestaan kaksi maalia. Lue lisää aiheesta täältä.

Manchester Cityn hurja voittoputki jatkuu

Englannin Valioliigassa Manchester City on voittanut Newcastle Unitedin maalein 1–0. Manchester Cityn maalin teki Raheem Sterling, kun ottelua oli kulunut 31. minuuttia.

Manchester Citylle voitto on jo 18. perättäinen tällä kaudella. Valioliigaa ylivoimaisesti johtava Manchester City ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtäkään ottelua. Lue lisää aiheesta täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?