Yön uutiset: Lue, mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Lue, mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu: 23.12.2017 5:28

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Lumipyry aatonaaton menoliikenteen haittana

Lännestä vyöryvä lumisade muuttaa aatonaaton ajokelin isossa osassa maata huonoksi tai erittäin huonoksi, varoittaa Ilmatieteen laitos. Joulun menoliikennettä ainakin tänään sekoittavat lumipyry, lumi- tai räntäsateet alkavat aamulla länsirannikolla, mutta sadealue siirtyy nopeasti itään ja on puolenpäivän maissa jo maan keskivaiheilla.

Ilmatieteen laitos ennustaa erittäin huonoa ajokeliä koko keskiseen Suomeen länsirannikko ja maan itäiset osat mukaan lukien. Huonoa ajokeliä on luvassa eteläisessä Suomessa ja osassa Lappia.

Lumi- ja räntäsateen lisäksi luvassa on paikoin puuskittaista tuulta.

Kauppoihin pääsee myös joulunpyhinä

Jouluhankintojen tekeminen ei enää nykyään katkea joulurauhan julistukseen. Nykylainsäädännön aikana kaupat voivat halutessaan pitää oviaan auki jopa joulupäivänä.

Pääkaupunkiseudulla ostoksille pääsee jopa jouluyönä, sillä S-ryhmän Prisma Kannelmäessä on auki ympäri vuorokauden.

K-ryhmän liikkeet päättävät aukioloistaan paikallisesti.

Lidl tiedottaa, että useimmat sen liikkeet ovat jouluaattona auki kello 15:een asti. Joulupäivänä Lidlit pysyvät kiinni.

Kinkkurasvan kaataminen viemäriin voi pilata joulun – rasvaa ei tule kaataa viemäriputkistoon

Kinkkurasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön, muistuttaa LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:n toimialapäällikkö Arvo Ylönen. Viemäriin kaadettu rasva lähtee etenemään putkistossa ja jäähtyy pikkuhiljaa edetessään. Lopulta rasva jämähtää kiinni putkiston seinämiin.

Pahimmillaan rasva tukkii putken, ja viemäri alkaa tulvia alimmasta pisteestään, esimerkiksi lattiakaivosta tai vessanpöntöstä. Tukoksen aukaisemiseen tarvitaan useimmiten huoltoyhtiö, eikä kuuma vesi tai putkenaukaisija välttämättä auta.

Rasva pitää jäähdyttää ja viedä keräyspisteeseen tai laittaa biojätteeseen. Nestemäinen rasva pitää pakata ja laittaa sekajätteeseen.

Lännen Media: Turun joukkopuukotus syyteharkintaan, vaikka etsintäkuulutettua miestä ei tavoitettaisi

Keskusrikospoliisi aikoo siirtää Turun joukkopuukotuksen syyteharkintaan, vaikka kansainvälisen etsintäkuulutuksen piirissä olevaa miestä ei tavoitettaisi, kertoo Lännen Media. Poliisi on yrittänyt tavoittaa Turussa asunutta, mutta Suomesta viime kesänä poistunutta uzbekistanilaistaustaista miestä kuulustelua varten. Poliisi ei ole tarkentanut, missä roolissa se haluaisi miestä kuulla.

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoo Lännen Medialle, että juttu lähetetään syyteharkintaan tarvittaessa ilman etsintäkuulutetun tavoittamista.

Töyräs arvioi, että juttu on luovutettavissa syyteharkintaan tammikuun lopussa.

Keskisuomalainen: Varusmiehet eivät ole pääsemässä lomille siviiliasussa

Pääesikunta ei päästä varusmiehiä lomalle siviiliasussa, kertoo Keskisuomalainen. Varusmiesliitto vaati viime viikolla, että varusmiehien pitäisi päästä matkustamaan lomille siviiliasussa. Nykyisin viikonloppuvapaille täytyy aina lähteä sotilaspuvussa.

Sosiaalipäällikkö Hannu Maijanen Pääesikunnan koulutusosastolta sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että asiaa voidaan harkita uudelleen, mikäli ilmenee sellaisia turvallisuusuhkia, että nykykäytännön muuttamiseen on perusteita.

Israelin pääministeri väittää CNN:lle: Useat maat harkitsevat lähetystönsä siirtämistä Jerusalemiin

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun mukaan ”useat maat” harkitsevat suurlähetystönsä siirtämistä Jerusalemiin. Netanjahu kommentoi asiaa CNN:lle päivä sen jälkeen, kun YK:n yleiskokous hyväksyi päätöslauselman, jossa torjutaan Yhdysvaltain päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.

Netanjahun mukaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös siirtää lähetystö Tel Avivista Jerusalemiin voi saada seuraajia. Netanjahu ei kuitenkaan tarkenna, mitkä maat hänen mukaansa harkitseva suurlähetystönsä siirtämistä.

Trumpin Jerusalem-päätöstä on kritisoitu maailmanlaajuisesti.

Venäjän puolustusministeri: Venäjän joukkojen osittainen vetäminen pois Syyriasta saatu päätökseen

Venäjän puolustusministeri kertoi perjantaina, että Venäjän joukkojen osittainen vetäminen pois Syyriasta on saatu päätökseen. Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi vajaa kaksi viikkoa sitten yllätysvierailullaan Syyriassa, että Venäjä vetää merkittävän osan Syyriassa olevista joukoistaan takaisin Venäjälle.

Puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan Syyriaan jää kolme sotilaspoliisin pataljoonaa ja viranomaisia. Lisäksi Venäjä pitää kaksi tukikohtaansa Syyriassa.

Shoigun mukaan Venäjän armeijan aseistettuja laivoja ja sukellusveneitä jää Välimerelle.

Venäjä tukee Syyriassa maan presidentti Bashar al-Assadin joukkoja.

Tuoreimmat osastosta