Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit

12.12.2017 5:30

Tulipalojen sarja Espoon yössä: Päiväkoti, roskakatoksia ja autoja liekeissä

Pääkaupunkiseudun pelastuslaitoksia työllisti Espoon yössä samanaikaisesti kolme tulipaloa, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Eniten töitä palomiehille aiheutti Järvitorpan palo, sillä päiväkodin seinä ja katto olivat liekeissä. Sunantiellä tuhoutui roskakatos ja Puolarniitynkujalla roskakatos sekä kaksi autoa. Lue lisää täältä.

Trump aikoo lähettää amerikkalaiset takaisin Kuuhun – ja lopulta myös Marsiin

Presidentti Donald Trump haluaa Yhdysvaltojen olevan jatkossakin kärkimaa avaruustutkimuksessa.

Trump käynnisti maanantaina prosessin, jonka tavoitteena on amerikkalaisten paluu Kuuhun. Pyrkimyksenä on päästä myös Marsiin. Lue lisää täältä.

NYT: New Yorkin epäilty pommimies valitsi kohteensa jouluaiheisten julisteiden takia

New Yorkin Manhattanilla sijaitsevalla bussiasemalla putkipommin räjäyttänyt mies oli saanut inspiraation äärijärjestö Isisin joulunajan iskuista, uutisoi New York Times verkkosivuillaan.

Lehden tietojen mukaan paikka valikoitui iskukohteeksi jouluaiheisten julisteiden takia. Epäilty tekijä on kertonut tutkijoille, että hän muistaa Euroopassa joulumarkkinoilla tapahtuneet iskut. Lue lisää täältä.

New Yorkin pormestari: Trumpin kritiikki maahantulojärjestelmästä kohdistettu väärin

Yhdysvalloissa New Yorkin pormestari Bill de Blasio on kritisoinut presidentti Trumpin reaktiota New Yorkin tapahtumiin. De Blasion mukaan Trumpin maahanmuuttojärjestelmään kohdistunut kritiikki oli kohdistettu väärin.

Asiaa NY1 -televisioyhtiölle kommentoineen de Blasion mukaan putkipommin räjäyttämisestä epäillyllä miehellä ei ole rikosrekisteriä eikä miestä olisi päästetty maahan, ellei hänen sponsorinsa olisivat olleet "hyvässä asemassa". Lue lisää täältä.

Pentagonin mukaan transsukupuoliset voivat värväytyä armeijaan tammikuusta lähtien

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan transsukupuoliset voivat värväytyä armeijaan tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Pentagonin ilmoitus tuli sen jälkeen, kun liittovaltion tuomari maanantaina hylkäsi presidentti Trumpin hallinnon esityksen siitä, että transsukupuolisten pääsyä armeijaan lykättäisiin. Lue lisää täältä.

Yhdysvallat tuomitsee Venezuelan presidentin Nicolas Maduron uhkauksen

Yhdysvaltain ulkoministeriö on tuominnut Venezuelan presidentin Nicolas Maduron uhkauksen siitä, etteivät oppositiopuolueet saa osallistua ensi vuonna järjestettäviin presidentinvaaleihin.

– Venezuelalaiset ansaitsevat oikeuden ilmaista näkemyksensä ja antaa suostumuksensa hallintotapaan vapaassa ja reilussa demokraattisessa prosessissa, joka on avoin kaikille ehdokkaille, ministeriön tiedotteessa todetaan. Lue lisää täältä.

Lauri Markkanen sivussa Celtics-ottelusta

Chicago Bullsin suomalaistulokas Lauri Markkanen jätti väliin yön NBA-ottelun Boston Celticsiä vastaan.

Bulls ilmoitti Twitterissä, että Markkasella on kipuja alaselässä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?