Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit

11.12.2017 5:39

Kaliforniassa riehuva maastopalo uhkaa Santa Barbaran kaupunkia

Yhdysvalloissa eteläisessä Kaliforniassa riehuva voimakas maastopalo on vaarassa levitä paloalueen lähikaupunkeihin. Viranomaisten mukaan Thomas-niminen palo uhkaa levitä kohti Santa Barbaran kaupunkia ja Carpinterian rannikkokaupunkia. Osaan Carpinteriaa on jo annettu evakuointikäskyt.

Jo useita päiviä Kaliforniassa riehuneiden maastopalojen leviämistä on saatu jo laajalti hillittyä, mutta voimakkaasta Thomas-palosta on saatu rajattua toistaiseksi vain pieni osa.

Thomas sai alkunsa Venturan piirikunnassa viime viikolla ja on sittemmin levinnyt Santa Barbaran piirikuntaan, CNN kirjoittaa. Lue lisää täältä.

Berliinissä poliisioperaatio joulutorin luona

Saksassa Berliinissä joulutorin läheisyydestä löydetyt ammukset aiheuttivat sunnuntaina suuren poliisioperaation. Muun muassa asiasta kertovan Bildin mukaan ammukset löytyivät parkkihallista, joka sijaitsee Charlottenburgin kaupunginosassa järjestetyn joulutorin läheisyydessä. Lehden mukaan halli sijaitsee moskeijan alapuolella.

Uutistoimisto DPA:n mukaan mikään ei kuitenkaan toistaiseksi ole viitannut mahdolliseen hyökkäykseen ja poliisin mukaan joulutorin läheisyys on todennäköisesti sattumaa. Lue lisää täältä.

  Trump katsoo päivässä tuntikausia tv:tä

Amerikkalaislehti New York Times kertoo kymmenten henkilöiden haastatteluihin perustuvassa jutussaan presidentti Donald Trumpin arkirutiineista. Lehden mukaan Trump aloittaa päivänsä yleensä katsomalla tv:n aamuohjelmia ja seuraa tv-lähetyksiä päivän aikana jopa kahdeksan tunnin ajan. Lempijuomaansa kevyt-colaa Trump juo päivässä jopa kymmenen tölkkiä. Lue lisää täältä.

Enemmistö suomalaisista haluaa vahvat oluet ja limuviinat ruokakauppaan

Hieman yli puolet suomalaisista väljentäisi alkoholilakia, käy ilmi Helsingin Sanomien teettämästä gallupista. 53 prosenttia kyselyyn vastanneista oli täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että nykyistä väkevämmät alkoholijuomat kuuluvat ruokakauppoihin. 37 prosenttia vastanneista oli puolestaan täysin tai jokseenkin eri mieltä asiasta. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?