Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit

9.12.2017 5:44

Kaksi kuoli luotsiveneen kaaduttua Suomenlahdella

Suomenlahdella kaksi ihmistä on kuollut luotsiveneen kaaduttua, kertovat luotsausliikelaitos Finnpilot ja Rajavartiolaitos. Sukeltajat löysivät kutterinhoitajat uponneesta luotsiveneestä kuolleina.

Ilmoitus luotsiveneen kaatumisesta tuli noin kello 17 perjantaina. Vene kaatui lähellä Emäsalon pohjoista luotsipaikkaa Porvoon majakan eteläpuolella. Kaatumisen syystä ei ole vielä tietoa. Noin 15 metriä pitkä niin sanottu nopea luotsivene kellui pinnalla meressä pohja ylöspäin.

Merivartiosto yritti kääntää kaatunutta venettä, mutta vene vajosi kesken noston, eikä sen uppoamista voitu Rajavartiolaitoksen mukaan estää. Lue lisää täältä.

Ukraina pidätti uudelleen Georgian ex-presidentin

Ukrainassa poliisi on jälleen pidättänyt Georgian entisen presidentin Mihail Saakashvilin. Edellisen kerran Saakashvili pidätettiin tiistaina, mutta hän pääsi pakenemaan turvallisuuspalvelun pakettiautosta kannattajiensa avustuksella.

Ukraina syyttää Saakashviliä Venäjän tukeman vallankaappauksen valmistelusta.

Saakashvili on johtanut useita mielenosoituksia Ukrainan presidenttiä Petro Poroshenkoa vastaan. Hän jatkoi mielensä osoittamista tiistain pidätyksen jälkeenkin. Lue lisää täältä.

Trumpin Lähi-idän neuvonantaja eroaa

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin Lähi-itään erikoistunut kansallisen turvallisuuden apulaisneuvonantaja Dina Powell on ilmoittanut eroavansa tehtävästään.

Powellin eroilmoitus tuli vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Trumpin päätös suututti muslimit ympäri maailmaa ja herätti laajamittaista huolta Lähi-idän kriisin syvenemisestä.

Valkoinen talo sanoo, ettei Powellin ero liity Jerusalem-päätökseen. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?