Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

5.12.2017 5:43

Trumpin maahantulokiellolle iso voitto

Yhdysvaltojen korkein oikeus on päättänyt, että presidentti Donald Trumpin asettama maahantulokielto voi tulla voimaan kokonaisuudessaan. Kiellon uusin versio koskee kahdeksan maan kansalaisia. Maista kuusi on muslimienemmistöisiä.

Maahantulokiellon lainmukaisuuden arviointi jatkuu edelleen alemmissa oikeusasteissa. Korkeimman oikeuden päätös merkitsee ainoastaan, että kielto saa olla voimassa sillä välin, kun oikeusprosessit sen lainmukaisuuden arvioimiseksi jatkuvat. Lue lisää täältä.

Trumpin ex-kampanjapäällikön yhteistyökumppanilla arvellaan olevan siteitä Venäjän tiedustelupalveluun

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaväen Venäjä-kytköksiä tutkivat syyttäjät sanovat, että Trumpin entisellä kampanjapäälliköllä Paul Manafortilla on yhteistyökumppani, jolla on arvioitu olevan siteitä Venäjän tiedustelupalveluun. Asiasta kertoo Washington Post.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Venäjä-syyttäjät ovat puhuneet julkisuudessa yhteyksistä jonkun Trumpin kampanjassa vaikutusvaltaisessa asemassa olleen henkilön ja Venäjän tiedustelupalvelun välillä. Lue lisää täältä.

  Israelin kerrotaan pommittaneen Syyriaa

Israelin taistelulentokoneet ovat pommittaneet alueita lähellä Syyrian pääkaupunkia Damaskosta myöhään maanantai-iltana, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Israelin koneet iskivät järjestön mukaan Jamarayjan alueelle, jossa on tieteellinen tutkimuskeskus ja varasto. Varastossa säilytetään aseita ja ampumatarvikkeita, järjestöstä kerrotaan. Lue lisää täältä.

Lastentapahtuman järjestäjät suuttuivat

Helsingissä itsenäisyyspäiväksi suunnitellun lastentapahtuman järjestäjät ovat pettyneet päätökseen peruuttaa tapahtuma turvallisuussyistä. Syynä perumiselle on, että samaan aikaan samalla alueella on tarkoituksena järjestää äärioikeistolainen soihtukulkue. Tapahtuman vetonauloiksi oli tarkoitus tuoda muun muassa alpakoita. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?