Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

29.11.2017 5:30

Etelä-Korean presidentti varoittaa kiristyvistä jännitteistä – mainitsi asiat, joita on nyt vältettävä

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on tuominnut Pohjois-Korean ohjuskokeen. Moonin mukaan Pohjois-Korean ohjuslaukaisu on edesvastuuton provokaatio, joka kiristää jännitteitä kriittiselle tasolle.

Moon mukaan on vältettävä sitä, että Pohjois-Korea arvioisi tilanteen väärin ja uhkaisi ydinaseella. Moonin mukaan on vältettävä myös tilannetta, jossa Yhdysvallat saattaisi harkita ennalta ehkäisevää hyökkäystä Pohjois-Koreaa vastaan. Lue lisää täältä.

Trump ja Abe ohjuskokeesta: Pohjois-Korea heikentää omaa turvallisuuttaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Japanin pääministeri Shinzo Abe ovat keskustelleet Pohjois-Korean uusimmasta ohjuskokeesta puhelimitse.

Valkoisen talon mukaan Trump ja Abe totesivat keskustelussaan, että Pohjois-Korean provosoivat toimet heikentävät maan omaa turvallisuutta ja eristävät sitä entisestään kansainvälisestä yhteisöstä. Lue lisää täältä.

Pohjois-Korea laukaisi ballistisen ohjuksen – Etelä-Korean vastaus tuli vain minuutteja myöhemmin

Etelä-Korea vastasi välittömästi Pohjois-Korean ohjuskokeeseen järjestämällä omat taisteluammuntaharjoitukset.

Ohjusharjoitukseen lähellä rajaa osallistuivat maan armeija, laivasto ja ilmavoimat. Se aloitettiin vain minuutteja Pohjois-Korean laukaisun jälkeen. Lue lisää täältä.

Autopommi räjähti Jemenin valtiovarainministeriön rakennuksen ulkopuolella

Jemenin valtiovarainministeriön rakennuksen ulkopuolella Adenissa on räjähtänyt autopommi.

Keskiviikon räjähdyksessä kuoli ainakin kaksi ihmistä. Asukkaat sanovat, että räjähdys ravisteli Khor Maksarin aluetta. Lue lisää täältä.

Balin kansainvälinen lentokenttä pysyy suljettuna ainakin vielä kolmannen päivän

Indonesian Balilla Denpasarin kansainvälinen lentokenttä pidetään suljettuna ainakin vielä torstaihin asti, kertovat viranomaiset.

Lentokenttä suljettiin maanantaina Agung-tulivuoren ilmaan sylkemän tuhka- ja savupilven takia. Lue lisää täältä.

Australian parlamentin ylähuone hyväksyi homoliitot laillistavan lakiesityksen – alahuoneen odotetaan tekevän samoin

Australiassa parlamentin ylähuone on hyväksynyt lakiesityksen, joka laillistaisi samaa sukupuolta olevien avioliitot. Päätöksen myötä esitys siirtyy alahuoneen käsittelyyn.

Alahuoneen odotetaan äänestävän tulevina viikkoina lakiesityksen puolesta, sillä suurin osa alahuoneen edustajista on luvannut kunnioittaa australialaisten kesken pidetyn postiäänestyksen tulosta. Lue lisää täältä.

Bitcoinin arvo ylitti jo 10 000 dollarin rajan

Kryptovaluutta bitcoinin arvo on noussut ensimmäisen kerran yli 10 000 dollarin (8 400 euroa), uutisoi BBC verkkosivuillaan.

Jotkut asiantuntijat uskovat arvonnousun jatkuvan, kun taas toiset ovat varoittaneet kuplan puhkeamisesta. Lue lisää täältä.

Lauri Markkanen pussitti 12 pistettä tappiopelissä

Lauri Markkanen heitti 12 pistettä, kun Chicago Bulls hävisi kotonaan Phoenix Sunsille 99–104 maailman kovimmassa koripallosarjassa NBA:ssa.

Nuori suomalaistulokas sai lisäksi tililleen kuusi levypalloa ja neljä syöttöä. Peliminuutteja kertyi 34. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?