Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

28.11.2017 5:30

Kadonneeseen sukellusveneeseen pääsi vettä snorkkelin kautta – aiheutti oikosulun

Kadonneen argentiinalaisen sukellusveneen ARA San Juanin snorkkeliin päässyt vesi aiheutti akussa oikosulun.

– Heidän piti eristää akku ja jatkaa vedenalaista matkaa kohti Mar del Plataa, käyttäen toista akkua, laivaston tiedottaja Enrique Balbi sanoi tiedotustilaisuudessa. Lue lisää täältä.

Trumpin Pocahontas-vitsi herätti paheksuntaa Yhdysvalloissa

Presidentti Donald Trumpin Pocahontas-vitsi on herättänyt paheksuntaa Yhdysvalloissa. Tavatessaan toisen maailmansodan navajo-veteraaneja hän teki ilmeisen viittauksen demokraattisenaattori Elizabeth Warreniin.

– Te olitte täällä kauan ennen kuin kukaan meistä. Vaikka meillä on kongressissa edustaja, jonka he sanovat olleen täällä kauan sitten. He kutsuvat häntä Pocahontasiksi, presidentti totesi. Lue lisää täältä.

Australian poliisi sanoo estäneensä uudenvuodenaaton terrori-iskun

Australiassa poliisi sanoo pidättäneensä 20-vuotiaan miehen, jonka epäillään suunnitelleen terrori-iskua uudenvuodenaatoksi Melbourneen.

– Tämä on henkilö, joka on ilmaissut aikeistaan yrittää tappaa mahdollisimman monta ihmistä ampumalla Federation Squaren alueella uudenvuodenaattona. Kauhistuttavaa, sanoo poliisin edustaja Shane Patton. Lue lisää täältä.

Balin lentokenttä pysyy suljettuna vielä toisen vuorokauden

Indonesian Balilla Denpasarin kansainvälinen lentokenttä pysyy suljettuna vielä ainakin vuorokauden, kertoo Australian yleisradio ABC.

Viranomaiset arvioivat tilannetta uudelleen keskiviikkoaamuna paikallista aikaa. Denpasarin lentokenttä suljettiin maanantaina Agung-tulivuoren ilmaan sylkemän tuhka- ja savupilven takia. Lue lisää täältä.

Ainakin kolme kuollut räjähdyksessä Jaffassa

Israelissa ainakin kolme ihmistä on kuollut räjähdyksessä Jaffassa.

Paikallisen median mukaan räjähdys tapahtui maanantaina Tel Avivin eteläosassa sijaitsevassa maalausliikkeessä. Lue lisää täältä.

Juna karkasi käsistä – kaksi kuoli ja useita loukkaantui kolmen raideliikenneonnettomuuden sarjassa Belgiassa

Belgiassa kaksi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui kolmen raideliikenneonnettomuuden sarjassa maanantaina.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun juna törmäsi autoon Morlanwelzissa Etelä-Belgiassa. Juna ja raiteet vahingoittuivat törmäyksessä. Kun rikkoutunutta junaa oltiin hinaamassa pois paikalta, se irtosi ja törmäsi raiteilla työskenteleviin ihmisiin. Lue lisää täältä.

Barack Obama onnitteli prinssi Harryä ja Meghan Marklea

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama on onnitellut prinssi Harryä ja Meghan Marklea, jotka julkistivat kihlauksensa maanantaina.

– Michelle ja minä olemme iloisia onnitellessamme prinssi Harryä ja Meghan Marklea kihlauksen johdosta. Toivotamme teille elinikäistä iloa ja onnea yhdessä, Obama kirjoitti Twitterissä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?