Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui kun nukuit

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

10.11.2017 5:49

Espanjan korkein oikeus määräsi Katalonian parlamentin ex-puhemiehen vangittavaksi

Carme Forcadell pysyy toistaiseksi vangittuna.

Espanjan korkein oikeus on määrännyt, että Katalonian aluehallinnon entinen puhemies Carme Forcadell pysyy vangittuna, kunnes hän maksaa 150 000 euron takuut.

Forcadellia ja viittä muuta aluehallinnon virkamiestä epäillään muun muassa kapinan lietsomisesta.

Katalonia julistautui itsenäiseksi 27. lokakuuta.

Lue lisää aiheesta täältä.

Reuters: Suomessakin havaittu radioaktiivinen aine voi olla peräisin ydinonnettomuudesta Venäjällä tai Kazakstanissa

Suomessa mitattiin syyskuussa pitoisuuksia radioaktiivisesta aineesta. Tilanne ei aiheuttanut vaaraa ihmisille.

Ranskan ydinturvaviranomainen IRSN epäilee, että Venäjällä tai Kazakstanissa on tapahtunut syyskuussa ydinonnettomuus, kertoo Reuters.

IRSN:n mukaan eri paikoissa Euroopassa on havaittu viime viikkoina radioaktiivista ruteniumia, mutta vaikutusta ihmisten terveyteen tai ympäristöön ei ole ollut. Asiasta kertoi Suomessa Iltalehti.

Myös Helsingissä lokakuun alussa kerätyssä ilmanäytteessä löytyi pieni määrä radioaktiivista ainetta, kertoi Säteilyturvakeskus tuolloin.

Lue lisää aiheesta täältä.

Tähtien sota jatkuu vielä ainakin yhden trilogian verran

Tähtien sodasta valmistetaan uusi trilogia.

Tuotantoyhtiö Disney ilmoitti uuden kolmen elokuvan sarjan kehittämisestä torstaina. Disney ja elokuvayhtiö Lucasfilm kertoivat tiedotteessaan, että trilogian luomisesta vastaa ohjaaja Rian Johnson.

Upouuden trilogian elokuville ei ole annettu julkaisupäiviä. Polygon-sivuston mukaan Johnsonin trilogia esittelee Tähtien sotaan uusia hahmoja ja maailmoja.

Lue lisää aiheesta täältä.

Oikeus ratkaisee tänään, passitetaanko Helsingin yliajosta syytetty mielentilatutkimukseen

Yksi kuoli ja viisi loukkaantui yliajossa Helsingin keskustassa Lönnrotinkadun ja Annankadun risteyksessä perjantai-iltana 28. heinäkuuta 2017.

Käräjäoikeus ottaa tänään kantaa siihen, miten Helsingin heinäkuinen yliajo tapahtui. Lisäksi oikeus ratkaisee, tehdäänkö syytetylle mielentilatutkimus.

Viisikymppinen helsinkiläismies ajoi heinäkuussa suojatiellä kuuden ihmisen päälle autolla. Yksi nainen kuoli, ja muut uhrit saivat vammoja. Oikeudessa syytetty kertoi, ettei ymmärtänyt tekonsa seurauksia.

Miestä syytetään murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Puolustus kiistää tekojen tahallisuuden.

Rangaistusseuraamus ja rikosnimikkeet selviävät lopullisesta tuomiosta, joka annetaan myöhemmin.

Lue lisää aiheesta täältä.

Hovioikeus antaa tuomionsa Axl Smithin salakatselusta

Hovioikeus antaa tänään tuomionsa Axl Smithin salakatselusta. Smith tuomittiin helmikuussa käräjillä vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen seksikumppaniensa salakuvaamisesta ja tallenteiden esittelystä useille ihmisille.

Juontajana, muusikkona ja dj:nä tunnettu Smith tuomittiin 30 salakatselusyytteen lisäksi neljästä kunnianloukkauksesta sekä kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Uhreja oli 29.

Smith on sanonut kuvanneensa videoita omaksi turvakseen.

Lue lisää aiheesta täältä.

Trump lähtenyt Kiinasta kohti Vietnamia – tapaavatko Putin ja Trump kahden kesken?

Yhdysvaltain Donald Trump on lähtenyt perjantaina Kiinasta kohti Vietnamia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on lähtenyt Kiinasta kohti Vietnamia. Presidentin puoliso Melania Trump sen sijaan jäi edelleen Kiinaan.

Edelleen on epäselvää, tapaako presidentti Trump tänään Vietnamissa kahden kesken venäläisen virkaveljensä Vladimir Putinin. Venäläismedia raportoi kahdenvälisestä tapaamisesta eilen, mutta myöhemmin Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson kiisti tiedon. Tillersonin mukaan amerikkalaiset selvittivät yhä, onko tapaamiseen tarpeeksi merkittäviä keskustelunaiheita.

Lue lisää aiheesta täältä.

Uutissuomalainen: Oikeusministeriö selvittää, pitääkö oikeudenkäyntikuluihin puuttua lailla

Oikeusministeri Antti Häkkänen eduskunnan suullisella kyselytunnilla 9. marraskuuta.

Oikeusministeriö selvittää, onko kasvaneisiin riita-asioiden oikeudenkäyntikuluihin syytä puuttua lakiteitse. Asiasta kertoo Uutissuomalaisen haastattelussa oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.).

Muutosta oikeudenkäymiskaareen on vaatinut muun muassa Suomen tuomariliitto sekä useat muut asiantuntijat.

Lue lisää aiheesta täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?