Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit - Yön uutiset - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Katso, mitä tapahtui, kun nukuit

3.11.2017 6:11

Viranomaiset kiinnostuivat Trumpin vävystä

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin Venäjä-tutkintaa tekevät viranomaiset ovat kiinnostuneet presidentin vävyn ja neuvonantajan Jared Kushnerin roolista päätöksessä irtisanoa FBI-johtaja James Comey. Amerikkalaiskanava CNN:n mukaan Kushner on viime viikkojen aikana luovuttanut asiakirjoja Venäjä-tutkintaa johtavalle erikoissyyttäjälle Robert Muellerille.

Trumpiin kohdistuvassa tutkinnassa pyritään selvittämään muun muassa se, syyllistyikö presidentti oikeuden haittaamiseen irtisanoessaan Comeyn tämän johtaessa häneen itseensä koskevaa tutkintaa. Lue lisää täältä.

Pohjois-Korea syyttää Yhdysvaltoja iskun harjoittelusta

Pohjois-Korea syytti Yhdysvaltoja ja sen paikallisia liittolaismaita yllättävän ydiniskun harjoittelusta sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen, Japanin ja Etelä-Korean koneet olivat lentäneet Korean niemimaan tuntumassa torstaina. Yhdysvaltojen ilmavoimista mukana oli kaksi raskasta B-1B Lancer -yliäänipommittajaa.

Syytös tuli samaan aikaan kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloitti pitkän vierailukierroksensa Aasian maissa. Lue lisää täältä.

  Isis otti New Yorkin iskun nimiinsä

Äärijärjestö Isis väittää New Yorkissa kahdeksan ihmisen kuolemaan ja useiden loukkaantumiseen johtaneen iskun tekijän olevan järjestön taistelija, kertoo uutistoimisto AFP. Sen mukaan järjestö on kertonut asiasta julkaisemassaan lehdessä.

Isku tapahtui tiistaina, kun epäily Sayfullo Saipov ajoi vuokratulla lava-autolla ihmisten päälle suositulla pyörätiellä Manhattanin eteläosassa. Lue lisää täältä.

Katalonian ex-aluejohtajasta annettiin eurooppalainen pidätysmääräys

Espanjalaistuomari on antanut Katalonian entisestä aluejohtajasta Carles Puigdemontista eurooppalaisen pidätysmääräyksen, kertoo Puigdemontin belgialainen asianajaja. Asianajaja Paul Bekaertin mukaan pidätysmääräys on annettu myös neljästä muusta Belgiassa olevasta Katalonian aluehallinnon entisestä jäsenestä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?