Wilma Murrolta historiallinen temppu – tällainen rahabonus EM-kullasta tulee

Wilma Murto voitti kultaa ja teki historiaa.

Wilma Murto on ensimmäinen suomalaisnainen, joka on voittanut EM-hallikultaa.

4.3. 21:06

Seiväshyppääjä Wilma Murrosta tuli lauantaina ensimmäinen suomalainen yleisurheilija, joka on voittanut lajinsa Euroopan mestaruuden sekä ulko- että sisäradalla.

Murto voitti lauantaina EM-hallikultaa Istanbulissa tuloksella 480. Viime kesänä hän juhli Euroopan mestaruutta Münchenissä taivasalla ennätyksellään 485.

Samalla Murrosta tuli ensimmäinen suomalaisnainen, joka on voittanut hallissa EM- tai MM-kultaa. Suomen edellinen EM-hallivoittaja oli kuulantyöntäjä Timo Aaltonen vuonna 2000.

Suomalaisista seiväshyppääjistä aikaisemmin EM-hallimitaleille on yltänyt vain Antti Kalliomäki, joka voitti mestaruuden 1975 ja saavutti urallaan myös neljä muuta arvokisamitalia halleissa.

Kaikkiaan vain seitsemän suomalaista yleisurheilijaa oli voittanut EM-hallikultaa ennen Murtoa: Kalliomäki, Markku Taskinen (800 m), Antti Loikkanen (1500 m), Reijo Ståhlberg (kolmesti, kuulantyöntö), Arto Bryggare (kahdesti, 50 m aj), Ari Suhonen (1500 m) ja Aaltonen.

Murto ansaitsee Euroopan mestaruudestaan Suomen Urheiluliitolta 10 000 euron menestysbonuksen, josta 2 500 euroa menee hänen valmentajalleen Jarno Koivuselle. Asiasta kertoi SUL tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?