Voi ei! Saga Vanniselle paha takaisku EM-hallikisoissa

Naisten 5-ottelu on vauhdissa Istanbulissa.

Saga Vannisen tulokseksi korkeushypyssä jäi 168.

3.3. 10:01

Naisten 5-ottelu viedään läpi yhdessä päivässä Istanbulin EM-halleissa perjantaina. Suomalaisten odotukset kohdistuvat Saga Vanniseen, joka keräsi helmikuun alussa Tallinnassa mukavat pisteet 4 521.

Turkissa meno ei ole ollut yhtä sutjakasta. Avauslajissa 60 metrin aitajuoksussa tamperelainen jäi kaksi sadasosaa Tallinnan kellotuksestaan. Vanninen oli ajalla 8,35 omassa erässään viides.

Vannisen heikoin laji on ollut korkeushyppy, ja myös Istanbulissa se laji tuotti pettymyksen. Vanninen on hypännyt hallissa 177 ja ulkoradoilla 179. Tallinnassa hän ylitti 170. Istanbulissa tulokseksi jäi 168, kun yritykset 171:stä epäonnistuivat.

– Ei ollut toivottu tulos, selostajalegenda Jarmo Lehtinen kommentoi Yle Areenan lähetyksessä.

5-ottelun seuraava laji on kuulantyöntö, joka on Vannisen vahvin laji.

Naisten 400 metrin alkuerissä nähtiin iloinen suomalaisesitys, kun Viivi Lehikoinen selvitti tiensä illan välieriin. Lehikoinen oli eränsä kakkonen ajalla 52,88. Erän voitti suomalaisen harjoituskaveri Femke Bol ajalla 52,35.

– Ihan hyvä aika ja jatkopaikka, Lehikoinen kommentoi juoksuaan Ylen lähetyksessä.

Kristian Pulli koki Istanbulin EM-hallien pituushypyn aamukarsinnassa karvaan kohtalon. Hän ponnisti 766 ja oli kisan yhdeksäs, eli ensimmäinen finaalista pudonnut. Finaaliin vaadittiin tulos 775. Sen Pulli ylitti viimeisellään, mutta hyppy painui yliastutuksi, hän sanoi SUL:n tiedotteessa.

– Vähän väärään aikaan heräsin kilpailuun. Vasta viimeisessä hypyssä sain juoksua kulkemaan kunnolla, mutta sitten askelmerkki muuttui sen verran, että jos olisin edes vähän saanut hypyn paremmin osumaan. Mutta yli mikä yli, Pulli kertaili viimeistä hyppyään

– Aamukilpailut ovat vähän on tai off -juttuja. Nyt en vissiin ollut riittävästi hereillä. Kahdessa ensimmäisessä hypyssä ei ollut oikein irtiottoa. Viimeiseen hyppyyn sain kuitenkin hyvän latauksen. Harmi, että se meni yli.

Karsinnan voitti Ruotsin Thobias Montler, jonka ponnisti 814. Mestaruutta puolustava Kreikan Miltiadis Tentoglou oli toinen tuloksella 803, jonka teki myös Romanian Gabriel Bitan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?