Asiantuntija povaa Suomeen yllätysmitalia EM-kisoista – ”Taso ei päätä huimaa”

Viikonloppuna Istanbulissa järjestettävissä yleisurheilun EM-hallikisoissa nähdään seitsemän suomalaista miesurheilijaa.

2.3. 10:56

Hiihdon MM-kisojen päätösviikonloppuna järjestetään myös yleisurheilun arvokisat. Kyse on Istanbulissa kisattavista EM-halleista.

Turkkia ja Syyriaa ravistellut maanjäristys luo tapahtumaan surullisen tunnelman. Valtavasta tragediasta huolimatta Euroopan yleisurheiluliitto (EA) päätti, että Istanbulissa kuitenkin kilpaillaan.

Suomi lähtee Bosporinsalmelle kaikkien aikojen suurimmalla joukkueella, sillä mukana on peräti 21 sinivalkoista urheilijaa. ISTV:n yleisurheilustudiossa ennakoidaan suomalaisnäkymiä. Ensimmäisenä on vuorossa miesten lajit.

Kisoissa nähdään seitsemän suomalaista miesatleettia, ja heistä Ilta-Sanomien yleisurheiluasiantuntija Lauri Hollo nostaa vahvimmaksi mitalikandidaatiksi pituushyppääjä Kristian Pullin.

Jämsäläinen nappasi jo kaksi vuotta sitten Torunin EM-halleissa yllätyspronssin, ja Hollon mukaan sama voi toistua Istanbulissa.

– Pulli avasi kauden Dubaissa (tosin ulkoradalla) tuloksella 792, ja hallitilastossa vain kaksi hyppääjää on mittauttanut yli kahdeksan metrin tuloksen, Hollo sanoo.

Kyseiset herrat ovat kreikkalainen Miltiades Tentoglou (841) ja ruotsalainen Thobias Montler (819). Ennakkostudion nauhoituksen jälkeen haamurajan ylittivät myös Espanjan Jaime Guerra (811) ja Sveitsin Simon Ehammer (800).

Hollon mukaan Pulli pystyy onnistuessaan lyömään kiilaa kärkimiesten väliin.

– Euroopan taso ei päätä huimaa, joten 795:llä on mitali saavutettavissa.

Miesten pituushypyn karsinta käydään perjantaina aamupäiväsessiossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?