Reetta Hurske jälleen huippuvauhdissa! Paineli taas Suomen ennätyksen: ”Oli kiva ottaa päänahkoja”

Reetta Hurske juoksi Madridissa huippuajan 7,79.

Reetta Hurske arkistokuvassa.

22.2. 22:08 | Päivitetty 22.2. 23:10

Reetta Hurske juoksi 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätykseksi 7,79 Madridin hallikisoissa keskiviikkoiltana.

Hurskeen ajaksi saatiin ensin 7,77, mutta se tarkennettiin 7,79:ään. Hän voitti kilpailun. Toiseksi pinnisti ranskalainen Cyrena Samba-Mayela ajalla 7,84 ja kolmanneksi pinkoi hollantilainen Nadine Visser ajalla 7,86.

– Jo verkkakentällä tuntui hyvältä. Alkuerä oli sellainen normaalitasoinen suoritus ja finaali oli sitten parempi. Lähdin finaalissa hyvin telineistä, mutta muuta en siitä juoksusta muista, Hurske sanoi SUL:n tiedotteessa.

Kun Hurskeen vastustajina olivat hallitsevat EM- ja MM-hallien mestarit, ja juoksu oli EM-hallien kenraali, se loi omanlaisensa tunnelman

– Totta kai tämä oli tärkeä juoksun varsinkin, kun edellinen kansainvälinen kisa oli vähän tahmea ja siinä oli telineiden kanssa ongelmia. Nyt oli kiva ottaa päänahkoja, mutta ne tärkeät kisat ovat vasta ensi viikolla, Hurske viittasi EM-halleihin.

Hurskeen oli ylivoimainen viime viikonloppuna Helsingin SM-hallikisoissa.

– SM-hallit toimivat itseluottamuksen palauttajana. Sain siellä itsestäni hyvin irti, vaikka juoksin siellä vähän niin kuin itsekseen.

Hurske oli aitonut edellisen SE-ajan 7,81 Torunussa, Puolassa 8. helmikuuta.

Madridin kisojen alkuerissä Hurske juoksi ajan 7,82. Toisessa alkuerässä Lotta Harala oli viides ajalla 8,14.

– Ensimmäisessä startissa olisin saanut hyvän lähdön, mutta siinä otettiin varaslähtö. Toisessa lähdössä nykäisin oikein kunnolla. Luulin, että lähettäjä ampuu sen takaisin, mutta niin ei käynyt. Jäin siinä taakse ja yritin tehdä siitä vielä juoksua, mutten päässyt kunnon vauhtiin, Harala sanoi tiedotteessa.

– Harmittaa, kun nämä kaksi viimeistä kilpailua ennen EM-halleja menivät lähtösekoilujen kanssa, mutta tässä lajissa se on pienestä kiinni ja nyt tein itse virheen.

Hurske, 27, on yksi 60 metrin aitajuoksun voittajasuosikeista maaliskuun alussa sisäratojen EM-kilpailuissa Turkin Istanbulissa.

Keskiviikkona Madridissa Elmo Lakka oli miesten 60 metrin aitajuoksussa alkuerässään neljäs ajallaan 7,73 ja karsiutui loppukilpailusta.

Samalla ajalla ja täsmälleen samoilla sekunnin tuhannesosilla jatkopaikkaa aikavertailusta tavoitteli ensimmäisessä erässä viidenneksi sijoittunut Portugalin Abdel-Kader Larrinaga. Hän pääsi tuurilla jatkoon.

– Vedettiin numerolappua muovipussista ja minulla ei ollut arpaonnea. Olisi pitänyt vaan juosta kovempaa, Lakka harmitteli jatkopaikan ratkeamista.

Positiivista Madridin juoksussa Lakalle oli, että hän sain lähdön toimimaan.

– Sain kilpailua edeltäneessä verryttelyssä lähtöön liittyvän oivalluksen. Koetan nyt ajaa sen sisään tässä lyhyessä ajassa mitä ennen EM-halleja on jäljellä, Lakka sanoi

Finaalin voitti Yhdysvaltain Daniel Roberts ajalla 7,39.

Artikkeliin lisätty urheilijoiden kommentit kello 23.10.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?