Kuva: Poikkeuksellinen vaaratilanne seiväspaikalla Helsingissä – ”Ei ole kyllä aiemmin käynyt”

Juho Alasaari putosi pelottavan näköisesti päin omaa seivästään.

Juho Alasaari selvisi säikähdyksellä pelottavan näköisestä tilanteesta.

19.2. 18:05

Helsinki

Seiväshypyn hallikisojen SM-kultaa sunnuntaina hypännyt Juho Alasaari koki kovia päivän viimeisessä kisahypyssään.

Alasaaren kolmas yritys korkeudesta 542 sai kivuliaan lopun, kun hyppääjän oma seiväs iskeytyi voimalla miehen kainalon seudulle tämän tippuessa kohti patjaa.

Rajun näköisen iskun jälkeen Alasaari poistui hyppypaikalta hoidettavaksi irvistellen ja kättään pidellen.

Tovia myöhemmin median eteen saapui tilanteeseen nähden hyväntuulinen kultamitalisti, joka antoi ytimekkään selostuksen tapauksesta.

– Hyppy meni hyvin, laskeuduin seipään päälle, ja se osui kainaloon. Pientä haavaa siellä on ja vähän tunnoton käsi, Alasaari raportoi.

– Vähän erikoinen haava, mutta ei se nyt paha ollut, Alasaari sanoi ja viittasi kylkeensä, jota oli teipattu suojaamaan jääpussi.

Tilanne oli siinä määrin poikkeuksellinen, ettei 19-vuotias muista törmänneensä aiemmin vastaavaan.

– Ei ole kyllä mulle käynyt aiemmin tuollaista. Olen nähnyt, kun jollain ottaa seiväs vähän säkeille tai naamaan, mutta onneksi osui vain kainaloon tällä kertaa, Alasaari naureskeli.

Kaikesta päätellen tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä.

– Kyllä vähän ehdin miettiä siinä, että mitenkähän kävi, mutta onneksi käsi oli vain puoliksi tunnoton eikä mitään sen kummempaa. Kyllä sen huomaisi, jos lihas olisi pahemmin mennyt.

Alasaaren uran ensimmäinen aikuisten SM-kulta irtosi perussuorituksella 532. Nuoren lupauksen ennätys on viime kesänä syntynyt alle 20-vuotiaiden Suomen ennätys 560.

– Sellaista perustekemistä. Ei vielä tuloksellisesti hyvää, mutta voitto oli tärkein, Alasaari arvioi sunnuntain hyppyjään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?