Camilla Richardsson oli tekemässä Suomen ennätystä – sitten tapahtui kiusallinen moka

Richardsson paineli Arabiemiraateissa vain neljän sekunnin päähän SE:stä.

Camilla Richardsson on kovassa kunnossa. Arkistokuva.

18.2. 9:06

Camilla Richardsson juoksi huippuajan lauantaina Ras al-Khaiman puolimaratonilla Arabiemiraateissa, vaikka hän harhautui hetkeksi reitiltä. Kilpailun voitti kenialainen Hellen Obiri Kenin kauden kärkituloksella 1.05,05.

Pikaiseen eksymiseen meni Richardssonin mahdollisuus rikkoa Suomen ennätys.

Richardsson sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi ja nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi ennätyksellään 1.10,08. Richardsson paransi aiempaa omaa ennätystään 43 sekuntia.

Juoksija jäi vaivaiset neljä sekuntia Annemari Kiekaran nimissä olevasta Suomen ennätyksestä 1.10.04.

Richardsson oli matkalla vauhdissa, joka lupaili Kiekaran SE:n selkeää päihittämistä. Ensimmäiset 10 kilometriä hän paineli ajassa 32.44. SE-vauhdissa hän oli vielä 15 kilometrin kohdallakin.

– Ihan tyytyväinen olen aikaan, mutta se harmittaa, että juoksin kilpailussa hieman harhaan ja ennätys jäi noin lähelle, Richardsson sanoi SUL:n tiedotteessa.

– Reitillä oli jossain 16–17 kilometrin kohdilla liikenneympyrä ja sitten piti juosta sellainen isompi ja sitten pienempi ympyrä. Menin kenialaisjuoksijan perässä ja yhtä äkkiä oltiin hiekkateillä ja joku sanoi, että menette väärään suuntaan.

Richardsson löysi pian takaisin reitille. Hän ei lähtenyt arvioimaan, että kuinka paljon juuri harhapoluilla käyminen vei aikaa.

– Viimeiset kaksi kilometriä juostiin vastatuuleen ja siinä hyydyin vähän, Richardsson kertoi.

Jukka Keskitalon valmennettava juoksi ennen puolimaratonia Richardsson oli viiden viikon vuoristoleirillä Etelä-Afrikassa. Leiri päättyi kaksi viikkoa sitten.

– Olen erittäin hyvässä kunnossa. Viime aikoina olen tehnyt poikkeuksellisen hyviä treenejä, Richardsson sanoi.

Richardssonin kevään suunnitelmissa on vuoristoleiri Flagstaffissä Yhdysvalloissa, mutta sitä ennen hän harkitsee vielä kilpailemista joko Istanbulissa EM-halleissa tai mahdollisesti maantiellä.

– Maantiekymppi tekisi mieli juosta, Richardsson sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?