Tyrmäävä temppu! Reetta Hurske tykitti mielettömän Suomen ennätyksen

Reetta Hurske laittoi SE-lukemat täysin uuteen uskoon.

Reetta Hurskeen hallikauden tulostaso on ollut hurja.

8.2. 20:08

Reetta Hurske jatkoi hurjaa tulostahtiaan keskiviikkoiltana Puolan Torunissa käydyssä kovatasoisessa pika-aitakilpailussa. Hurske tykitti 60 metrin pika-aitojen uudeksi SE-tulokseksi tyrmäävän ajan 7,81.

Hurske sijoittui kovatasoisessa 60 metrin aitakilvassa toiseksi Euroopan ykkösnaisen, Puolan Pia Skrzyszowskan jälkeen. Taakse jäivät muun muassa Hollannin tähtijuoksija Nadine Visser ja viime kevään MM-hopeanainen, Jamaikan Britany Anderson.

Skrzyszowskan voittoaika oli 7,79. Kansainvälisen yleisurheiluliiton tilastolistalla Hurske nousi koko hallikauden tuloslistalla uudella kellotuksellaan toiseksi. Edellä on vain Skrzyszowska, jonka kauden paras aika on 7,78.

Aiemmin keskiviikkona Hurske oli aitonut alkuerissä myös komean ajan 7,89.

– Se jäi mieleen, että se oli ehjä ja tehokas juoksu. Alkuerässä en jotenkin saanut tehoa ja imua juoksuun, vaikka se liikkui hyvin. Finaalissa juoksu vaan jotenkin lähti, kun vieressä mentiin niin kovaa, Hurske kertasi upeaa juoksuaan Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Hurske on noussut tällä hallikaudella aivan uudelle tasolle 60 metrin aitamatkalla. Hän on juossut jo seitsemän kertaa alle Nooralotta Nezirin entisen SE-ajan 7,91.

Hurskeen edellinen SE-aika oli 7,86, jonka hän aitoi toissa viikonloppuna Düsseldorfissa. Muissa hallikauden kisoissaan hän on juossut ajat 7,87, 7,88, 7,88, 7,90 ja 7,95.

Ennen tätä alkuvuotta Hurskeen oma 60 metrin ennätys oli 7,93. Tämän vuoden aikana tulos on parantunut siis jo huikaisevasti 12 sekunnin sadasosalla.

– Hyvältä se tuntuu, että pystyy tulemaan kisoihin hakemaan voittoa ja oikeasti kamppailemaan siitä. Sellainen tekee hyvää itseluottamukselle. Kisoihin tullessa on rauhallinen mieli, kun tietää, että pystyy perussuorittamisella juoksemaan alle 7,90:n, Hurske sanoi Sulille.

Juttuun lisätty Hurskeen kommentteja kello 20.57.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?