Annimari Korte julkaisi kuvan sairaalasta – kertoo nyt terveydentilastaan

Vaikka hallikaudella on kulkenut, aituri on kääntänyt katseensa kohti kesää.

Sairastelut ovat varjostaneet Annimari Kortteen elämää viime aikoina.

7.2. 19:22

Aitajuoksija Annimari Kortteen terveydentila nousi maanantaina otsikoihin, kun hän julkaisi Instagram-tarinassaan kuvan sairaalavuoteelta. Kortteella oli otoksessa happiviikset ja kädessään kanyyli.

100 metrin aitojen SE-nainen oli hakeutunut tähystykseen muutaman viikon takaisten, pahojen vatsaoireiden vuoksi.

Lue lisää: Annimari Korte sairaalahoidossa – ”Homma meni pieleen”

Oireiden syyksi selvisi kaksi parin viikon sisään osunutta ruokamyrkytystä, jotka on nyt selätetty täysin.

Korte, 34, kertoo olevansa tällä hetkellä terve – lukuun ottamatta pientä flunssaisuutta, joka alkoi jo viime torstaina.

Sunnuntaina lääkäriltä kuitenkin heltisi kilpailulupa ja Korte aitoi Helsingissä 60 metrillä uuden ennätyksensä 8,03, joka on myös maaliskuussa Istanbulissa kilpailtavien EM-hallien kisaraja.

Lue lisää: Annimari Korte juoksi taas ennätyksensä – vaikeudet riivaavat silti

Vaikka kisapaikka irtosi, Korte ei osaa vielä sanoa, nähdäänkö häntä EM-radalla.

– Mennään nyt kisa kerrallaan. Vielä on mietinnässä, kannattaako sinne lähteä vai alkaa jo treenaamaan ulkokautta varten. 100 metrin aidat ovat kuitenkin päämatkani, ja se on niin eri kuin tuo 60 metriä.

Päätöksiä ei tarvitse tehdä vielä. Tällä hetkellä Korte haluaa keskittyä siihen, että pääsisi sairasteluiden jälkeen takaisin harjoittelun makuun ja saisi alle yhden kilpailun, jossa voisi ulosmitata täyden kuntonsa.

– En ole päässyt hirveästi treenaamaan sen jälkeen, kun kisakausi alkoi. Varmasti se ja nuo sairastelut ovat vaikuttaneet tuloksiin.

Tammikuun alussa Korte kuvaili terveydentilaansa paremmaksi kuin vuosikausiin. Vaikka viimeistä kuukautta ovat varjostaneet ruokamyrkytykset ja flunssa, aituri ei ole tilanteesta huolissaan.

– Pikkujuttuja, hän kuittaa iloiseen sävyyn ja jatkaa:

– Selkeästi on menty eteenpäin, ja treeneissä juoksen ennätysvauhtia koko ajan.

Korte onkin kääntänyt katseensa jo kohti kesää ja päämatkansa 100 metrin aitojen otuksia. Hallikisoihin hän suhtautuu lähinnä harjoituksina.

– Siksi olen juossut kaikissa kisoissa vähän ekstrajuttuja.

Sunnuntaina Korte kokeili vauhtiaan 200 metrin sileällä, joka taittui naisen uuteen ennätysaikaan 24,61.

– Se oli hauskaa ja lupaa hyvää kesälle, että nopeuskestävyys on noin hyvässä kunnossa. Tuollaisia sivulajeja on hauska kokeilla.

Annimari Korte kesällä 2021.

Korte odottaa kesää innolla myös siksi, että kilpasiskot Reetta Hurske ja Lotta Harala ovat kovassa kunnossa. Molemmat ovat panneet 60 metrin aitojen ennätyksensä hallikaudella uusiksi.

– Se on tosi hienoa. Aidat oli tosi seurattu laji, kun juostiin kaikki ulkona hyviä aikoja.

– Nyt on ollut pari vähän epäonnisempaa vuotta, joiden aikana moni varmaan jo ajatteli, että naisaiturit on ihan menneen talven lumia. Jos saadaan vielä Nooralotta Neziri kesäksi kuntoon, niin tulee varmasti mielenkiintoisia kisoja.

Korte ei kuitenkaan ole ottanut kilpasiskojen loistokulusta paineita itselleen, vaan kertoo edelleen keskittyvänsä visusti vain omaan tekemiseensä.

– Olen aina sanonut, että isoin tavoitteeni on nähdä, mihin pystyn aitajuoksijana. Siihen muiden tulokset ei vaikuta mitenkään.

Ensi kesänä Kortteella onkin vain yksi selkeä tavoite: rikkoa oma Suomen ennätys 12,72.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?