Koskettavat kuvat: äiti itki poikansa avoimen arkun äärellä – Volodymyr, 22, kuoli Venäjän uhrina

Ukrainalainen yleisurheilija Volodymyr Androshchukin, 22, kuoli taistelussa venäläisten kanssa.

Yleisurheilija Volodymyr Androshchuk kuoli sodassa. Androshchukin äiti Valentina ja sisko Ljudmila jättivät jäähyväiset hautajaisissa.

6.2. 18:37

Volodymyr Androshchuk, 22, oli lupaava yleisurheilija, joka kuoli puolustaessaan kotimaataan.

Ukrainalainen Androshchuk kuoli uutistoimisto Reutersin mukaan 25. tammikuuta Bahmutin kaupungin lähistöllä käydyssä taistelussa.

Kymmenottelijana kilpailleen Androshchukin hautajaiset pidettiin länsiukrainalaisessa Letychivin kaupungissa viime viikon keskiviikkona. Perhe ja ystävät jättivät tilaisuudessa Androshchukille jäähyväisiä avoimen arkun äärellä. Monet toivat arkun luo kukkasia ja jotkut antoivat hänen otsalleen suukon.

Surijoiden joukossa olivat muiden muassa Androshchukin äiti Valentina ja sisko Ljudmila.

Androshchukin ei olisi ollut pakko lähteä rintamalle, koska hän oli urheilija. Hän halusi kuitenkin lähteä sotimaan vapaaehtoisena.

Reutersin mukaan useat hautajaisvieraat olivat katkeria Kansainvälisen olympiakomitean suunnitelmista sallia venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen vuoden 2024 olympialaisiin Pariisissa. Katkeruutta aiheutti se, että Androshchukille niihin kisoihin osallistuminen jäi haaveeksi.

Yksi asiaa kommentoineista oli kymmenottelija Dmytro Korbenko, joka kertoi olevansa Androshchukin paras ystävä.

– On aivan selvää, ettei heidän pitäisi olla mukana huippu-urheilussa, eikä vuoden 2024 olympialaisissa, Korbenko sanoi Reutersille.

– Hänen piti elää pitkä ja onnellinen elämä. Hänellä oli kaikki eväät menestymiseen harjoituksissa ja kilpailuissa, ystävä sanoi liikuttuneena.

Ystävät surivat arkun äärellä.

Myös Ukrainan puolustusministeriö otti asiaan kantaa kertoessaan Androshchukin kuolemasta Twitterissä.

– Hän oli lupaava urheilija ja todellinen sankari, joka olisi voinut osallistua Pariisin olympialaisiin, jos Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan. Miksi venäläisille on etuoikeus osallistua kisoihin? ministeriön Twitter-tilillä kysyttiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?