Reetta Hurskeen hurjastelu jatkuu – Wilma Murto hyppäsi voittoon Ranskassa

Useita suomalaisia oli mukana lauantaina Ranskassa yleisurheilukisoissa.

Reetta Hurske on kovassa iskussa.

Edellisen kuukauden aikana kolmesti 60 metrin aitojen Suomen ennätystä parantanut Reetta Hurske jatkoi hallikauttaan lauantaina Ranskan Val de Reuil’ssä.

Suomen ykkösaituri kellotti heti alkuerässä ajan 7,88.

Illan finaalissa tamperelainen pinkoi vielä sadasosan kovempaa. Tulos 7,87 jäi vain yhden sadasosan viime sunnuntain SE:stä.

Kisan voittoon aitoi USA:n Alaysha Johnson (7,82).

Hurskeen hallikausi on ollut toistaiseksi väkevä. Kauden kuuden kisajuoksun ajat ovat järjestyksessä 7,95, 7,90, 7,88, 7,86, 7,88 ja 7,87.

Ennen Hurskeen nykyistä hurjastelua Suomen ennätys oli Nooralotta Nezirin helmikuussa 2021 juoksema 7,91.

Eurooppalaisista Hursketta kovempaa on tällä kaudella mennyt vain viime kesän pika-aitojen EM-kultamitalisti, Puolan Pia Skrzyszowska, joka juoksi lauantaina kotimaassaan ajan 7,78.

Naisten seiväspaikalla voittoa juhli Euroopan mestari Wilma Murto. Tällä kertaa voittoon riitti tulos 463. Se on Murron hallikauden toistaiseksi heikoin, aiemmat olivat 475 ja 470.

Saman tuloksen 463 hyppäsivät Val de Reuil’ssa myös Kanadan Alysha Newman ja Kiinan Xu Huiqin, mutta Murto oli paremmalla pöytäkirjalla ykkönen.

Elina Lampela oli kisan kuudes tuloksella 433. Viikko sitten Lampela taivutti yli 22 senttiä korkeammalta.

Naisten korkeudessa mukana olivat Suomen kärkihyppääjät Ella Junnila ja Heta Tuuri, mutta kaksikon vire ei lauantaina ollut aivan terävimmillään.

Pari viikkoa sitten kauden avauksessaan ennätystään 190 sivunnut Tuuri oli neljäs tuloksella 184 ja takkuisasti hallikauden alussa esiintynyt SE-nainen Junnila kuudes aloituskorkeuden 180 ylityksellään.

Kisan ylivoimainen ykkönen oli viime kesän Euroopan mestari, Ukrainan Jaroslava Mahutshih tuloksella 195.

Suomalaisista Val de Reuil’ssä kisasi myös Ilona Mononen, joka juoksi 3000 metrillä halliennätyksensä 9.24,88. Mononen oli kovatasoisessa kisassa seitsemäs eli viimeinen. Kisan voitti Etiopian Diribe Welteji ajalla 8.33,44.

Hallikauden päätapahtuma, EM-hallit käydään Istanbulissa maaliskuun alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?