Sandra Eriksson säikähti vastasyntyneen vauvansa tilaa – SE-nainen rehellisenä ”traumaattisesta” synnytyksestä

Sandra Eriksson on tuore äiti. SE-juoksija julkaisi rehellisen päivityksen.

Sandra Erikssonista tuli äiti.

1.2. 19:24

Kestävyysjuoksija Sandra Eriksson, 33, sai iloisia perheuutisia. Hän synnytti esikoisensa viime viikon keskiviikkona.

3000 metrin estejuoksun SE-nainen julkaisi viikonloppuna Instagramissa kuvia perheen uudesta tulokkaasta sekä pitkän ja rehellisen tekstin synnytyksen haasteista.

Eriksson kertoo, että synnytys oli pitkä ja haastava. Hän oli hereillä lähes 30 tuntia putkeen.

– Pitkä synnytys alkoi vedenpoistolla tiistaiaamuna ja päättyi vauvan saapumiseen keskiviikkoaamuna. Vauva, jota kaksi kuukautta sitten epäiltiin hyvin pieneksi, osoittautui 4 045g painoiseksi ja 53 cm pitkäksi, Eriksson kirjoittaa.

Hän kertoo olevansa ylpeä siitä, miten onnistui hoitamaan synnytyksen maaliin pitkäksi venähtäneestä prosessista huolimatta.

– Viime tunteihin asti kaikki oli ok, mutta urakka muuttui pitkäksi ja vaikeaksi kuumeessa ja ilman energiaa kehossa. Itkin (ja oksensin) synnytyksen läpi. Se mikä alkoi niin hyvin, päättyi hyvin traumaattisen kokemuksen kera, hän selvittää.

Lisäksi vauvalla epäiltiin Erikssonin mukaan tulehdusta kehossa, minkä takia hän ei saanut olla vanhempiensa luona ensimmäisenä päivänään. Lopulta Erikssonin ja hänen elinkumppaninsa Magnus Berglundin onneksi selvisi, että kaikki on kunnossa.

– Monen päivän jälkeen (olen seonnut laskuista) saamme tuoda pienen poikamme kotiin sekä tutustua häneen ja uuteen arkeemme. Viihtyisää ja pelottavaa samaan aikaan!

Keskiviikkona Eriksson julkaisi uuden Instagram-päivityksen, jossa lapsi oli jo saatu kotiin. Myös siinä hän kuvasi lapsiarjen alkua rehellisesti hyvine ja huonoine hetkineen.

– Vallitsevia tunteita ovat huoli tulevaisuudesta, riittämättömyys ja väsymys yhdistettynä stressiin synnytyksen tapahtumista ja siihen päälle vielä imetysahdistus, hän avasi tuntojaan.

– Mutta siitä huolimatta se on niin sen arvoista. Vaikea edelleen uskoa, että tämä söpö pieni ihminen on meidän ja saamme halia joka päivä. Miten onnekkaita olemmekaan.

Eriksson on jakanut arkeaan sosiaalisessa mediassa avoimesti läpi raskausaikansa. Hän on julkaissut kuvia pyöristyneestä raskausmahastaan ja pitänyt seuraajansa ajan tasalla ison elämänmuutoksensa vaiheissa.

Eriksson on 3000 metrin estejuoksun kymmenkertainen Suomen mestari. Suomen ennätysajan 9.24,70 hän juoksi Skotlannissa heinäkuussa 2014.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?