Tällaista Usain Boltia ei ole ennen nähty: rajusti huijattu supertähti palasi julkisuuteen

Huijattu Usain Bolt tuli julkisuuteen surumielisenä.

Usain Boltia huijattiin rajusti. Arkistokuva.

30.1. 13:40

Urheilulegenda Usain Boltin, 36, karusta huijauksesta on tihkunut lisätietoja. Bolt tuli hiljattain julkisuuteen kotimaassaan, ja hänelle tutut hymy ja positiivisuus olivat liki kokonaan poissa.

Guardian-lehti kertoo, että sijoitusyhtiön epäillään huijanneen pikajuoksijatähdeltä yli 11 miljoonaa euroa. Lehden mukaan Boltin tilille olisi jäänyt vain noin 11 000 euroa.

Tapaus tuli julki aiemmin tammikuussa. Nyt Bolt on tullut median eteen julkisuuteen kotimaassaan Jamaikalla.

– Olen kokenut raskaat pari viikkoa, hän totesi Jamaica Observer -lehden julkaisemalla videolla.

Virallista tilaisuutta seuranneessa lyhyessä haastattelussa Bolt vaikutti surumieliseltä, mutta naurahti uteluun siitä, että onko hän täysin varaton. Bolt vakuutti, että hänellä on edelleen rahaa.

Tässä vaiheessa ei ole tiedossa, saako Bolt koskaan menettämiään rahoja takaisin.

Aiemmin hän myös vakuutti rakkauttaan kotimaataan kohtaan ongelmistaan huolimatta.

Bolt ei halunnut kertoa tapauksen yksityiskohdista. Asianajajat hoitavat tapausta.

Jamaica Observer -lehden mukaan epäillyssä huijauksessa tutkinnan kohteena on jamaikalainen Stocks and Securities Limited -niminen sijoitusyhtiö. Guardianin mukaan vyyhtiin liittyvät huijaukset kestivät yli kymmenen vuotta ja uhreina ovat olleet yksityishenkilöiden lisäksi myös organisaatioita.

Tapaus on herättänyt laajaa huomiota. Aiemmin kerrottiin, että myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI olisi hälytetty tutkimaan asiaa.

Bolt on 100 ja 200 metrin matkoilla moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari sekä maailmanennätysmies. Hänet tunnettiin yleisurheilukenttien räiskyvänä viihdyttäjänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?