Wilma Murrolle harvinaislaatuista suitsutusta Ruotsista

Wilma Murron EM-kulta teki vaikutuksen kokeneeseen ruotsalaistoimittajaan.

18.8. 14:04

Münchenin olympiastadionilla nähtiin keskiviikkoiltana suomalaisen sisun paluu.

Tätä mieltä on Aftonbladetin toimittaja Mats Wennerholm. Ruotsalaislehden toimittaja on pitkällä urallaan ehtinyt todistaa monia huimia hetkiä yleisurheilun arvokisa-areenoilla. Ja usein noita huimia hetkiä ovat tarjoilleet Ruotsin tähtiurheilijat.

Wennerholm oli keskiviikkoiltana paikalla Münchenin olympiastadionilla seuraamassa EM-taistoja. Tällä kertaa hänen huomionsa varasti Wilma Murto.

Wennerholm otti kantaa ruotsalaisurheilijoiden vaisuun kisapäivään ja Murron loistoon lehden nettisivuilla julkaistussa artikkelissaan.

Artikkelin otsikko on suomalaisittain huomiota herättävä: ”Minä unelmoin ruotsalaisesta Wilma Murrosta”.

Wennerholm vaikuttui omaa ennätystään matkalla EM-kultaan kolmesti parantaneen Murron suorituksista.

– Täällä minä istun ja unelmoin ruotsalaisesta Wilma Murrosta. Henkilöstä joka nousee uudelle tasolle silloin, kun panokset ovat huipussa. Henkilöstä, joka tekee historiaa, Wennerholm kirjoitti.

– Nyt me saamme odottaa ruotsalaista Murto-tason jättipaukkua – jos sellaista nyt on tullakseen, Wennerholm pohti.

Ruotsin joukkue on tähän mennessä saavuttanut – Suomen tavoin – EM-kisoista yhden mitalin. Thobias Montler saavutti hopeaa miesten pituushypyssä, mutta hänkin jäi tuossa kisassa kauas ennätyksestään. Montler hyppäsi Münchenissä 806, kun hänen ennätyksensä on viime talven MM-halleissa hopeaa tuonut 838.

Ruotsille on toki lisää mitalijuhlia luvassa. Esimerkiksi Armand Duplantis on EM-areenalla ylivoimainen ykkössuosikki seiväshypyssä ja Daniel Ståhl voittotaistossa kiekonheitossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?