Kuolemansairas jääkiekkolegenda puhkesi EM-katsomossa kyyneliin – isän kekseliäs tempaus teki Bianca-tyttäreen vaikutuksen

Bianca Salming ilahtui, kun vakavasti sairas isä pääsi paikalle Müncheniin.

Bianca Salming aloitti 7-ottelun vahvasti.

17.8. 15:45

München

Seitsenottelija Bianca Salming, 23, avasi urakkansa Münchenin EM-kisojen 7-ottelussa mainiosti.

Jääkiekkolegenda Börje Salmingin tytär hyppäsi korkeuspaikalla kauden parhaan tuloksensa 186. Aiemmin pika-aidoissakin aika 14,37 jäi vain neljä sadasosaa kauden parhaasta.

– Hyppääminen sujui tänään hienosti. Tunsin olevani hyvässä vireessä. Tietenkin olisin halunnut hypätä vielä korkeammalta ja tehdä oman ennätykseni, mutta kauden paras on aina hyvä tulos, yhteensä kahdeksan Ruotsin mestaruutta nuorella urallaan voittanut Salming iloitsi.

Vielä merkittävämpi syy iloon löytyi katsomosta, jossa Börje Salming, 71, tuuletti kyyneliin liikuttuen tyttärensä mainioita hyppyjä. Ruotsalaisen kiekon suurimpiin lukeutuva Salming kertoi aiemmin elokuussa sairastavansa liikehermosairaus ALS:ia.

Lihasten toimintaa käskyttäviä hermoratoja rappeuttavan sairauden taudinkuvaan kuuluu lihasten surkastuminen lähes liikuntakyvyttömiksi.

– En tiedä, millaisia tulevat ajat ovat, mutta ymmärrän, että edessä on haaste, jollaista en ole koskaan kokenut. Ymmärrän, että mitään parannuskeinoa ei ole olemassa, mutta parhaillaan käynnissä on useita eri hankkeita asian muuttamiseksi. Jokin päivä tautiin tulee parannuskeino, Börje Salming kertoi tilanteestaan tiedotteessa.

Börje Salming kuvattuna vuonna 2014.

Bianca Salmingille isän näkeminen Münchenin kisakatsomossa on suuri ilon aihe.

– Olen vain iloinen, että hän pystyi matkaamaan tänne yhdessä muun perheeni kanssa. Tuntuu mahtavalta nähdä heidät tekemässä asioita yhdessä. Ja toki on mahtavaa kuulla heidän kannustuksensa.

Münchenin olympiastadionin tv-kamerat hakivat koko sydämellään kisassa mukana eläneen kiekkolegendan kuviin useaan otteeseen. Tytär sen sijaan koetti pitää katseensa pääosin alhaalla.

– Yritän keskittyä, koska haluan pysyä omassa kuplassani kisan aikana. Mutta kyllä minä heille kerran peukkua nostin, Salming kertoo hymyillen.

Vielä leveämmäksi hymy leviää, kun puheeksi otetaan isäukon ja muiden kannustusjoukkojen päällä komeilleet Bianca Salming fan club -paidat. Idea niihin oli tullut Börje Salmingilta.

– Rakastan niitä. Hän teki sellaiset koko perheelleni. On söpöä, että heillä on tiimipaidat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?