Tätä et näe enää televisiosta: Punainen lippu ei nouse yliastumisen merkiksi – tästä on kyse

Eurooopan yleisurheiluliitto yrittää päivittää toimintaansa 2020-luvun vaatimuksiin.

Punaista lippua ei nähdä EM-kisoissa.

15.8. 13:15

Suorituksen mittaamista osoittavia punaista ja valkoista lippua ei nähdä yleisurheilun EM-kisojen kenttälajeissa. Münchenin EM-kisoissa käytetään ensimmäistä kertaa digitaalista järjestelmää kertomaan, oliko suoritus hyväksytty vai hylätty.

Euroopan yleisurheiluliiton päätöksestä kertoo tshekkiläinen yleisurheiluaiheinen uutistoimisto EME News.

Uutistoimisto kertoo, että lippujen sijaan kenttälajien toimitsijoilla on käytössään kaukosäätimet, joilla tieto yliastutusta tai hyväksytystä suorituksesta voidaan lähettää välittömästi yhteiseen datajärjestelmään. Järjestelmästä tieto kulkeutuu verkkoon, tv-lähetyksiin ja stadionin videotaululle.

Järjestelmän avulla suunnitellaan myös mahdollisuutta tarjota yleisölle reaaliajassa tietoa esimerkiksi protesteista ja tuomariston päätöksistä.

Samalla kertaa historiaan jää valkoinen väri merkkinä hyväksytystä ja mitattavasta suorituksesta. Järjestelmän grafiikoissa valkoisen värin korvaa vihreä.

Hyppylajeissa toimitsijoilla on käytössään erikoiskamera, joka mittaa erikoistyökalun avulla onko suoritus hyväksytty.

Yleisurheilun EM-kisat Münchenissä alkavat maanantaina. Uutta järjestelmää käytetään avauspäivänä muun muassa miesten pituushypyn karsinnassa, jossa on mukana Kristian Pulli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?