Lassi Etelätalo kiskaisi SM-kultaa huippuheitolla – paljasti nyt kutkuttavan seikan suorituksestaan

Lassi Etelätalo osoitti taas olevansa parhaimmillaan kovassa paikassa.

Lassi Etelätalo kiskaisi Eugenen MM-kisoissa kuudenneksi. Münchenin EM-kisoista on tavoitteena palata mitalin kanssa.

7.8. 19:44

Joensuun Katajan Lassi Etelätalo tarjoili miesten keihäänheiton SM-finaalissa seuransa kotistadionilla yleisölle draaman kaarta koko rahan edestä.

Etelätalo latasi viimeisellä heitollaan keihään koko uransa toiseksi kovimpaan tulokseen 84,62 ja nousi Toni Kuuselan (84,01) ohi uransa kolmanteen Suomen mestaruuteen.

Edellisen kerran keihäs on liitänyt Etelätalon kädestä irrottuaan pidemmälle kahdeksan vuotta sitten, silloinkin Joensuussa. Vuonna 2014 syntynyt, yhä voimassa oleva ennätys seisoo lukemissa 84,98.

Raudanlujana kilpailijana tunnettu Etelätalo on tehnyt pakkoraon huippuonnistumisista jo tavaramerkkinsä. Taas kerran kisan paras heitto irtosi viime hetkellä kuin väkipakolla.

– Pari ensimmäistä tuntui, että tänään voisi heittää pitkällekin. Vähän loppui sitten voimat, ja tämä viimeinen oli vähän väkisin kaivettu, Etelätalo tiivisti kisansa.

Väkisin kaivaminen tarjosi Joensuun Kalevan kisoilla mainion loppuhuipennuksen. Sen tietää myös Etelätalo itse.

– Onhan se varmaan yleisöstäkin kivempi. Ei mitään tylsää ensimmäisen kierroksen ratkaisua. Sitä on harjoiteltu, heitelty joskus junnuna pihalla ja aina viimeisellä menty ohi. Se on hienon näköistä, kun joku menee viimeisellä ohi, 34-vuotias konkariheittäjä linjaa pilke silmäkulmassaan.

Etelätalo pääsee jahtaamaan uralleen puuttuvaa kruunua eli arvokisamitalia Münchenin EM-kisoista kutkuttavista asetelmista. Uskoa nostaa entisestään se, että heittäjän omien tuntemusten perusteella käsivarressa piilottelee vielä todellinen huippuleiskauskin.

– Ei tuossakaan heitossa kaikki ihan nappiin osunut. Pari ensimmäistä heittoa tuntuivat siltä, että oli oikeasti paukkuja ja oli hyvin pienestä kiinni, että olisi voinut lentää tosi pitkällekin. Tuntuu kyllä, että kunto on hyvä.

Eugenen MM-kisoissa Etelätalon tulos 82,49 riitti kuudenteen sijaan. Jos hirmuheitto osuu Münchenissä oikeaan paikkaan, alkaa arvomitali olla lähellä.

– Kyllähän tuommoinen tulos voi olla jo aika lähellä, Etelätalo itsekin laskeskelee.

– Pitää vain suorittaa sitten samalla tavalla siellä kisoissa. Karsinnasta ensin mahdollisimman helpolla ja finaalissa pitkälle, kokenut heittäjä tiivistää suunnitelmansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?