Myräkkä näytti voimansa! Kalevan kisat jouduttiin keskeyttämään: ”Satoi ihan pirun kovasti”

Kalevan kisat jouduttiin keskeyttämään noin vartiksi kovan sateen ja tuulen takia.

Joensuun keskuskentällä kesäinen auringonpaiste vaihtui lauantai-iltapäivänä kosteisiin oloihin.

6.8. 15:14

JOENSUU

Joensuun Kalevan kisojen lauantai-iltaa uhkaava ukkosmyräkkä näytti ensimmäistä kertaa voimansa kello 14 jälkeen, kun taivas repesi Joensuun keskuskentän yllä ja pakotti keskeyttämään käynnissä olleen miesten kymmenottelun korkeuskisan.

– Kisa oli noin 15 minuuttia keskeytyksissä, nyt hypätään taas, tapahtuman johtaja Tuomo Lehtinen kertoi.

– Kyllä siinä oli aika räväkkä tuuli, ja muutaman minuutin satoi ihan pirun kovasti.

Joensuun keskustassa taivaalla välähti jokunen salamakin, ja ukkonen jyrisi kuuluvasti. Lehtisen mukaan kisa-alueella säästyttiin kuitenkin pahimmalta.

– Muutaman kilometrin säteellä jyrisi kyllä, mutta ei se ihan päälle osunut. Sen verran kova oli tuuli, että moukariverkko otettiin alas ja vähän ehdittiin suojaamaan rakenteita suunnitelman mukaan. Nyt se meni ohi, ja katsellaan, milloin mahdollisesti voi tulla seuraava.

– Kisatori suljettiin jo aikaisemmin varmuuden vuoksi.

Ilmatieteen laitos on julkaissut varoituksen ukonilmasta Itä-Suomessa. Voimassa on myös sadevaroitus.

Uusimpien sääennustusten mukaan seuraava isompi myräkkä kisa-alueelle saattaa osua kello viiden aikoihin – eli juuri silloin, kun illan täyteen pakattu kisa-aikataulu on alkamassa.

Lehtinen kuitenkin painottaa, että tarkkaa tietoa säärintaman liikkeistä ei ole.

– Koko Itä-Suomen alue on siinä alueessa, että varautua pitää. Tilanteet elää aika kovasti kuulemma ennusteissakin, mitä Ilmatieteen laitokselta tulee. Sanovat, että vaikea on ennakoida, miten nämä menee.

Uusi kova mutta lyhyt sadekuuro kasteli Joensuun kentän puoli neljän aikoihin, ja sen jälkeen sade jatkui tasaisena tihkuna.

Illan ohjelmaan on jo ehditty tehdä pieniä muutoksia. Kello 16.50 alkavaksi suunniteltu naisten seiväskisa on siirretty alkamaan kello 18.10, ja miesten kolmiloikan karsinta jää pois illan aikataulusta.

Juttua päivitetty kello 16.07 tiedolla aikataulumuutoksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?