Sara Kuivisto lataa pöytään kovan tavoitteen EM-kisoihin

Sara Kuivisto uhkuu jälleen itseluottamusta.

Sara Kuiviston kisakunto on nousussa.

5.8. 21:21

Sara Kuivisto juoksi ylivoimaiseen tyyliin 1 500 metrin Suomen mestariksi Joensuun perjantai-illassa. Voittoaika 4.10,66 oli Kuiviston tynkäkauden otannassa kauden paras, mutta tärkeämpää oli se, että juoksu tuntui jälleen astetta paremmalta.

– Yritin 4.08:n aikaa, ja luulen, että ilman tuota tuulta se olisi tullut. 1 500 on hirmu rankka juosta omalla vedolla, Kuivisto sanoi kisan jälkeen.

Sitkeästä suolistobakteerista keväästä ja alkukesästä kärsinyt Kuivisto juoksi nyt kesän kolmannen kisavetonsa. Rajujen vaikeuksien jälkeen jopa 30-vuotias juoksija itse on yllättynyt siitä, minkälaista vauhtia kintuista irtoaa.

– On se vähän yllättänyt, miten hyvin vanhat kovat pohjat auttaa, että miten nopeasti pääsee omalle tasolle takaisin, Kuivisto sanoo.

Vaikka kisakausi alkoikin vasta heinäkuun lopulla, Kuivisto uskoo yhä, että Münchenin EM-kisoissa on mahdollista saada aikaan todella kovaa tulosta.

– Olen kyllä luottavainen. Meillä on tavoite, että olisin vähintään samassa kunnossa kuin viime vuonna Tokiossa. Luotto siihen on kova, Kuivisto lataa.

Münchenissä Kuivisto kilpailee 800 metrillä, jolle vanhojen loistavien pohjien tarjoama pohja antaa 1 500 metriä enemmän apua.

Sillä matkalla Kuiviston viime vuonna Tokion olympialaisissa juoksema ennätys 1.59,41 riittäisi tämän vuoden osalta Euroopan tuloslistalla komeasti seitsemänneksi – eli EM-kisoissa Kuivisto saattaa kamppailla tosissaan finaalipaikasta.

Kovien vastoinkäymisten jälkeen se olisi huikea huipennus kesälle, joka on opettanut Kuivistolle paljon.

– Ymmärsi, että tämä on katoavaista. Ei voi ajatella, että on itsestäänselvyys, että saa kisata ja olla hyvässä kunnossa, Kuivisto tiivisti Joensuun illassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?