Samuli Samuelsson avoimena – SE-tuloksen jälkeen alkoi myllerrys, joka yllätti pahasti: ”Ei sitä ihan tällaiseksi ajatellut”

Samuli Samuelsson yrittää ”keksiä pyörää uudelleen” SE-juoksunsa jälkeen.

Samuli Samuelsson latasi Suomen mestariksi Joensuussa.

5.8. 20:54

10. heinäkuuta Porvoossa Samuli Samuelsson täytti urheilu-uransa suurimman yksittäisen tavoitteen: hän pinkoi uusiksi Tommi Hartosen yli 21 vuotta vanhan SE-tuloksen.

Ikaalisten Urheilijoiden 27-vuotias pikakiituri laittoi lopulta kauan jahtaamansa tuloksen 10,21 uusiksi jopa yllättävän isolla erolla: uudet ennätyslukemat kirjattiin numeroin 10,16.

Nyt kuukauden ajan Suomen kaikkien aikojen nopeimman miehen titteliin totutellut Samuelsson juoksi perjantai-iltana Joensuun Kalevan kisoissa mestaruuteen tuulituloksella 10,24.

Kahden ison onnistumisen välinen kuukausi ei ole ollut helppo.

Perjantain finaalin jälkeen Samuelsson myönsi, että SE-tuloksen aloittaman henkisen myllerryksen voima yllätti miehen itsensäkin. Pitkäaikaisen unelman toteutuminen laittoi mielen käymään ylikierroksilla.

– Ei sitä ihan tällaiseksi ajatellut, että takki tyhjenisi ihan näin paljon. Se vaati oman aikansa sulatella tapahtunutta. Seitsemän vuotta oli kuitenkin ollut mielessä, että teen tätä hommaa, jotta voin rikkoa Suomen ennätyksen. Nyt kun sitä ei ole, täytyy keksiä pyörä uudestaan. Yllättävän vaikeaa se on ollut, Samuelsson puheli toisen 100 metrin SM-kultansa varmistuttua.

– SE-juoksun jälkeen olisi tarvinnut nollausta, mutta sitä ei ehkä tullut tarpeeksi. Sen takia siinä palautumisessa menikin paljon aikaa. Puhelimet soi siinä seuraavat pari päivää. Sen jälkeen oli oma prosessoimisensa lähteä taas treenaamaan.

Joensuun illassa jalka kulki taas mukavaan tahtiin, ja rinnalla toinen kesän SE-pikajuoksija, 200 metrin tuore SE-mies Samuel Purola jäi yhdeksän sekunnin sadasosan päähän. Kotimaisten kilpakumppanien rinnalla kisavietti heräsi.

– Asetelma omassa päässä oli vähän sellainen, että nyt on todistettava, ja otettava voitto. Hyvä että se tuli, Samuelsson myhäili.

– Kyllä nämä SM-kisat sytyttää, kun täällä kilpaillaan sijoituksista, eikä niinkään ajasta.

Münchenin EM-kisoja ajatellen Samulessonin tämän kesän vauhdilla voi jo odottaa suomalaiselta pikajuoksijalta harvinaisia sijoituksia. Samuelssonin tavoite on selkeä.

– Välieriin on ilman muuta tähtäin, siitä eteenpäin kaikki on plussaa.

Sitä ennen edessä on vielä Kalevan kisojen 200 metriä, jossa paineet kääntyvät toisen SE-miehen eli Purolan harteille.

– Kaikkihan sitä Samuelin päänahkaa lähtevät hakemaan. Nyt se on Samuelin vuoro koettaa, miltä se tuntuu, Samuelsson myhäili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?