Kristian Pulli päätyi kovaan ratkaisuun – valmentaja paljastaa: nyt myös EM-kisat vaarassa

Koronasta toipuva ja kivuliaasta lihasvammasta kärsivä Kristian Pulli ei hyppää Kalevan kisoissa, ja koko kausi on vaakalaudalla.

Pituushypyn SE-mies Kristian Pulli ei hyppää Kalevan kisoissa Joensuussa, ja myös osallistuminen Münchenin EM-kisoihin on vaakalaudalla.

27.7. 18:10

Pituushyppääjä Kristian Pullin, 27, suoritus Eugenen MM-kisoissa oli raju pettymys urheilijalle itselleen ja suomalaisille yleisurheilufaneille. Hän jäi karsinnassa sijalle 26 tuloksella 756.

Toissa vuonna Pulli hyppäsi SE-tuloksen 827.

Pulli sairasti ennen MM-kisoja koronan, mikä söi pituushyppääjältä vaadittavia tehoja, mutta se ei ollut lainkaan ainoa hankaluus Eugenessa.

– Kristian kärsii kivuliaasta pyramidilihaksen vaivasta, joka vaikuttaa erittäin negatiivisesti lonkankoukistajan toimintaan vauhtijuoksun aikana, kertoi urheilijan valmentaja ja isä Seppo Pulli keskiviikkona Ilta-Sanomille.

Lue lisää: Kristian Pulli liukasteli pituushyppypaikalla – latasi tylyn arvion karmeasta kelistä: ”Hyvin suomalaista”

– Emme missään nimessä halua mitään selittelijän leimaa, mutta tällaiset ikävätkin asiat kuuluvat kuvaan, kun pituushypyn kaltaisessa teholajissa pyritään huipulle.

Pyramidilihas on ohut ja nimensä mukaisesti pyramidinmuotoinen lihas, joka kulkee häpyliitoksen yläpuolella. Urheilulääkäri Urho Väätäinen tutki Pullin maanantaina Kuopiossa.

– Hän havaitsi alueella arpikudosta tai vähintään tulehdusta, Seppo Pulli kertoi.

Tilanne on joka tapauksessa johtanut siihen, että isä ja poika tekivät alkuviikosta kovan päätöksen: Kalevan kisat Joensuussa ensi viikon lopulla jäävät väliin. Seppo Pulli myöntää, että koko kausi on nyt vaakalaudalla – myös Münchenin EM-kisat.

– Lihasvaivaa hoidetaan nyt lääkityksellä. Sen puremisesta on hyvin paljon kiinni se, miten päästään taas kiinni tehollisiin hyppyharjoituksiin. Niiden perusteella sitten katsotaan, onko Münchenin-reissuun ylipäätään järkevää lähteä.

EM-valinnan suhteen Pulli on täysin vihreällä puolella, mutta isän mukaan mitään jättiriskejä terveyden kanssa ei aiota ottaa. Arvokisoja on joka vuosi ja joka neljäs vuosi peräti kahdet.

– On toki aika selvää, että jos EM-kisat jäävät väliin, koko kausi on siinä.

Toissa vuonna SE-tuloksen 827 hypännyt EM-hallimitalisti lähti MM-kisoihin toiveikkaana, ja vielä kisapaikallakin oli syytä optimismiin.

– Askelmerkkiharjoitus paikan päällä onnistui erittäin hyvin ja ennakoi paljon parempaa tulosta kuin karsinnasta saatiin, Seppo Pulli kertoo.

Tokion olympiakisoissa loppukilpailuun ja siellä yhdeksänneksi hypännyt Pulli ei ollut vauhtiradalla arvokisoissa ensimmäistä kertaa vaivan kanssa. Berliinin EM-kisoissa 2018 hän kärsi lähentäjälihaksen repeämästä, joka todettiin vasta kisojen jälkeen.

Pulli on voittanut pituushypyn Kalevan kisoissa kolmesti. Kyseessä on Urheiluliiton eliittiryhmän eli Team Finlandin urheilijoille niin kutsuttu velvoitekilpailu, josta poisjäänti vaatii lääkärintodistuksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?